På OsloMet ble Verdensdagen markert med både bungee-run og besøk av Lørdagsrådet med Live Nelvik i spissen. Det falt i god jord blant studentene.

OsloMet vil fokusere på studentenes psykiske helse

Verdensdagen for psykisk helse satte fokus på de stadige økende tallene for psykisk uhelse. Studentene sliter mer enn før.
Torsdag, 11 oktober, 2018 - 16:32

Onsdag 10. oktober ble Verdensdagen for psykisk helse markert over hele Norge. Årets tema var ‘Vær raus’, et tema som åpnet opp for mange ulike panelsamtaler og foredrag. Det ble satt fokus på alt fra “hvordan være raus på sosiale medier?” til “selvmedfølelse og egensomsorg” og Studentenes helse- og trivselsundersøkelse. 

På OsloMet ble Verdensdagen markert med en post-it gerilja som gikk rundt for å spre gode ord og positive post-it-lapper. Det ble også satt opp en bungee utenfor ett av hovedbyggene, hvor det ble arrangert bungee-run. I tillegg hadde Lørdagsrådet med Live Nelvik i spissen, tatt turen sammen med Harald Eia, Alexandra Gjerpen og en student for å løse problemer studentene sendte inn i forkant av live-showet. 

Studentenes psykiske helse har vært et tema av stor betydning for flere av arrangørene i Verdensdagen for psykisk helse. Særlig oppmerksomme ble de da det tidligere i år kom inn en rapport fra Studentenes helse- og trivselsundersøkelse (SHoT-undersøkelsen) om at 29 % av studentene har alvorlige symptomer på psyisk uhelse, og at 1 av 3 studenter føler seg ensomme.