Spillmesteren, også kalt gamemaster, forteller resten av gruppa om utfordringene i dagens eventyr.

Populariteten til Dungeons and Dragons øker

To ganger i måneden samles mellom 60-80 personer for å spille rollespillet Dungeons and Dragons på Outland i Storgata. – Vi slår rekorder for antall besøkende nesten hver uke, sier daglig leder Håvard Haraldsen
Onsdag, 17 oktober, 2018 - 12:18


Håvard Haraldsen får tid til å spille av og til. De har en egen gruppe for ansatte som pleier å møtes for å fortsette sin historie i deres D&D verden. Foto: Haakon Nesse Moreau

Rollespillet Dungeons and Dragons ble skapt allerede i 1974. Spillet har blitt oppdatert og siden lanseringen har det kommet mange nye versjoner. Det er den femte utgaven som spilles på Outland annenhver uke og det blir stadig mer populært. Her har folk muligheten til å leve ut fantasier og bygge verdener sammen med andre. Det blir en slags kollektiv historiefortelling. 

Daglig leder på Outland Storgata, Håvard Haraldsen er fornøyd med at de har fått butikken til å bli en møteplass for folk med felles interesser. Og interessen spres. Takket være populære serier og filmer har D&D blitt mer attraktivt for flere og ikke bare nerdene, mener Haraldsen.