ULLEVÅL: Mohamed Elyounoussi, «Moi», omfavnes av sine lagkamerater like etter å ha scoret 1-0 til Norge.

Norsk revansj mot Bulgaria på Ullevål

Norge ligger an til gruppeseier i Nations League etter 1-0-seieren mot Bulgaria på Ullevål stadion tirsdag kveld.
Onsdag, 17 oktober, 2018 - 13:33

Norge møtte Bulgaria til kamp på Ullevål tirsdag kveld. Før kampen hadde bulgarerne full pott med sine ni poeng, mens Norge lå på andreplass med seks poeng. Dermed måtte det norske laget score minst to mål for å ha grep om gruppeseieren før november-kampene i UEFA Nations League.

Men slik ble det ikke.
 

FLERE MÅLSJANSER

Det norske laget lå an til å score mål tidlig i kampen ved tre veldig gode sjanser. En halvtime inn i kampens første omgang sendes Norge i ledelsen av Mohamed Elyounoussi, «Moi».

– Det var et nytt, vakkert, norsk angrep. Og endelig ble det uttelling. Vi leder 1-0 over Bulgaria. Scoringen var klasse, klasse klasse. Bevegelsene var perfekte, og det var enkelt for Moi å sette inn sitt femte landslagsmål. Måten vi spilte ut Bulgaria på var rett og slett morsomt. Den smakte godt, sa TV 2-kommentator Øyvind Alsaker etter scoringen til Moi, som kom etter 30 minutters spill.

– For et praktangrep av det norske laget. Det var så fortjent etter så mye arbeid de hadde lagt ned den første halvtimen, slo TV 2-ekspert Brede Hangeland fast.

Det norske landslaget tok med seg ledelsen i garderoben ved pause. Bulgarerne fikk ikke med seg noe annet enn tre gule kort.
 

KAMPENS ANDRE OMGANG

I andre omgang ble det igjen mange gode sjanser for Norge. Et kvarter før kampslutt er Norge svært nære med å sikre sitt andre mål, men den norske landslagsspissen Joshua King er uheldig og bommer på ballen foran åpen mål.

– King bommet fra to meter! Hvordan er det mulig. I alle dager Joshua King. Han fikk to fantastiske muligheter i denne kampen, og denne skal sitte. Det er ufattelig. Det er nesten vanskelig å forstå at han kunne bomme der, fortvilte Alsaker etter Kings megabom.

– Det var åpent mål. Jeg skal bare putte den i mål. Jeg trodde jeg hadde noen bak meg. Verste bommen i mitt liv, sa Joshua King til TV 2 etter kampen.

– Jeg håper han tenker på den missen når han møter oss, og at han har litt dårlig selvtillit, gliste Moi i intervjusonen en snau time etter 1–0-seieren over Bulgaria i Nations League.

Til tross for Kings kjempebom, sikret allikevel Norge seg tre nødvendige poeng fra kampen.

 

Kilder:

https://www.tv2.no/sport/10148076/

https://www.tv2.no/sport/10148443/

https://www.nrk.no/sport/norge-hylles-etter-seier_-_-beste-vi-har-sett-pa-arevis-1.14251529

 

Emneord: