Psykisk helse

Satser stort på verdensdagen

Verdensdagen for psykisk helse blir for første gang markert hos Høyskolen Kristiania. I den anledning skal en rekke kjente personer, blant annet Emilie Nereng, holde foredrag for studentene.
Onsdag, 10 oktober, 2018 - 17:23

Denne uka dukker en rekke kjente personer opp på de ulike campusene til Høyskolen Kristiania. Dette er for å markere Verdensdagen for psykisk helse. Morten Hegseth, Peder Kjøs og Jørgine Vasstrand er blant dem som besøker skolen i løpet av uka. Tidligere toppblogger, Emilie Nereng, var en del av foredraget tirsdag kveld, til tross for at hun ikke har vært en offentlig person på over et år.


Emilie Nereng, tidligere kjent som VOE, fortalte hvorfor hun valgte å slette blogg og andre sosiale medier. Foto: Johanne Nese

Jeg sier nei til alt for tiden, men her har jeg en mulighet til å snakke med folk på min egen alder. Jeg kan dele av egne erfaringer om hvordan sosiale medier påvirker vår psykiske helse. Det synes jeg er viktig å snakke om. 

Sosialrådgiver ved Høyskolen Kristiania, Tevje Akerø, mener fokuset på psykisk helse er minst like viktig som det faglige. Han mener at de studentene som har det bra på skolen, er de som fullfører studiet sitt. De ansatte ved skolen ønsker å åpne opp for at man kan snakke mer om psykisk helse, noe som også er målet til Verdensdagen. De håper også at ukens arrangementer vil bidra til et bedre studiemiljø.