Norges eneste streetdancefestival sliter

– Dans er et felles språk som gjør at man har en connection uansett alder og erfaring. Vi har deltakere fra 7-45 år, forteller prosjektleder Cassandra Moldenhauer. Fra 5.-7.oktober gikk Norges eneste hiphop- og streetdancefestivalen av stabelen.
Torsdag, 11 oktober, 2018 - 10:09

 

Soul Sessions er en organisasjon som ble opprettet i 2009. Streetdancefestivalen har fått navnet Soul Sessions Extended. I 2016 flyttet de inn i Sentralen og ble en del av byens programtilbud for barn, ungdom og profesjonelle dansekunstnere. De har ukentlige organiserte fritreninger, jams og battles (konkurranser) tre ganger i året, som er av en mindre skala enn helgens event. I helgen kunne du delta i alt fra junior battle til showcase competition eller bli med på workshops, med artister og dansere fra hele Norge, Skandinavia og verden. 

Soul Sessions 

  • Grunnlagt av Camilla Tellefsen og Mathias Jin Budtz (eiere av Subsdans)
  • Sjanger: Hip-hop og streetdance 
  • Aktive år: 2009 - 
  • Soul Sessions Extended: 2009-2014, 2018
  • Sted: Sentralen i Oslo   
  • Soul Sessions Community: workshop for ungdom 13-18 år   

Mangler støtte

Camilla Tellefsen, medgrunnlegger av Soul Sessions i Oslo, fortalte allerede i 2010 til Aftenposten at utviklingen i streetdance- miljøet har eksplodert. Manglende pengestøtte satte derimot en stopper for Soul Sessions Extended i 2014. Prosjektleder Cassandra Moldenhauer forklarer at alle inntektene til festivalen går til dekke utgifter. 

 


– Det er store kostnader bak et slikt event. Alle artister skal ha dekket reise, hotell for hele helgen, matpenger, lønn for å dømme battles og holde workshop. I tillegg til dette koster det å leie saler, lyd og lys, vektere og grafisk designer, sier Cassandra Moldenhauer  Foto: Janni E. Hvidsten Evensen

Sissel Gregersen Karlsen, gavesjef i Sparebankstiftelsen DNB, sier at de er restriktive med å gi tildelinger til festivaler. Hvis de gjør det er det til faste installasjoner. Utenom 100.000 kroner i støtte fra Kulturrådet må Soul Sessions Extended klare seg på billettinntekter. For festivalpass kostet det 450 kroner, dagspass kostet 200 kroner og for per deltager kostet det 100 kroner. 

– Både Soul Sessions Oslo og Subsdans går så vidt rundt økonomisk. Sparebankstiftelsen DNB har hjulpet oss i form av lokaler, men de støtter ikke Soul Sessions Extended, sier Moldenhauer. 

- Vi kom tilbake med et smell i år. Jeg har vært med på å arrangere Soul Sessions sine arrangementrer siden starten. Det er noe jeg brenner for langt, langt inni hjertet mitt

Cassandra Moldenhauer

Soul Sessions Community

Soul Sessions har til daglig ti styremedlemmer. På deres nettsider skriver de at de ønsker å inspirere ungdom til å danse mer, utforske mer, føle mestring, samhold og glede.  I den anledning startet de Soul Sessions Community i 2017. Prosjektet satser på ungdommer i alderen 13-18 år. De har blant annet vært i  Moss, Lillehammer, Lysaker, Furuset, Bergen og Kristandsand. Dette prosjektet har blitt sponset med hele 3,6 millioner kroner av Sparebankstiftelsen DNB. 

– Vi har valgt å øremerke pengene til å arrangere workshops, jamsessions og battles. Det skal bygges kompetanse lokalt, både blant utøvere og ledere, skriver Gregersen Karlsen til Journalen. 

 


- Det er så mange minneverdige øyeblikk. Alt fra mennesker som vrenger sin sjel ute på dansegulvet til spesielle ord fra deltakere og besøkende, sier Mathias Jin Budtz. Foto: Janni E. Hvidsten Evensen

 

 

Emneord: 
Tags: