
Norges eneste streetdancefestival sliter
Soul Sessions er en organisasjon som ble opprettet i 2009. Streetdancefestivalen har fått navnet Soul Sessions Extended. I 2016 flyttet de inn i Sentralen og ble en del av byens programtilbud for barn, ungdom og profesjonelle dansekunstnere. De har ukentlige organiserte fritreninger, jams og battles (konkurranser) tre ganger i året, som er av en mindre skala enn helgens event. I helgen kunne du delta i alt fra junior battle til showcase competition eller bli med på workshops, med artister og dansere fra hele Norge, Skandinavia og verden.
Mangler støtte
Camilla Tellefsen, medgrunnlegger av Soul Sessions i Oslo, fortalte allerede i 2010 til Aftenposten at utviklingen i streetdance- miljøet har eksplodert. Manglende pengestøtte satte derimot en stopper for Soul Sessions Extended i 2014. Prosjektleder Cassandra Moldenhauer forklarer at alle inntektene til festivalen går til dekke utgifter.
Sissel Gregersen Karlsen, gavesjef i Sparebankstiftelsen DNB, sier at de er restriktive med å gi tildelinger til festivaler. Hvis de gjør det er det til faste installasjoner. Utenom 100.000 kroner i støtte fra Kulturrådet må Soul Sessions Extended klare seg på billettinntekter. For festivalpass kostet det 450 kroner, dagspass kostet 200 kroner og for per deltager kostet det 100 kroner.
– Både Soul Sessions Oslo og Subsdans går så vidt rundt økonomisk. Sparebankstiftelsen DNB har hjulpet oss i form av lokaler, men de støtter ikke Soul Sessions Extended, sier Moldenhauer.
Soul Sessions Community
Soul Sessions har til daglig ti styremedlemmer. På deres nettsider skriver de at de ønsker å inspirere ungdom til å danse mer, utforske mer, føle mestring, samhold og glede. I den anledning startet de Soul Sessions Community i 2017. Prosjektet satser på ungdommer i alderen 13-18 år. De har blant annet vært i Moss, Lillehammer, Lysaker, Furuset, Bergen og Kristandsand. Dette prosjektet har blitt sponset med hele 3,6 millioner kroner av Sparebankstiftelsen DNB.
– Vi har valgt å øremerke pengene til å arrangere workshops, jamsessions og battles. Det skal bygges kompetanse lokalt, både blant utøvere og ledere, skriver Gregersen Karlsen til Journalen.