Ønsker flere synlige syklister

16. oktober delte Syklistenes Landsforening i Oslo ut reflekser og sykkellykter til de som syklet forbi uten. Foreningen ønsker å øke bevisstheten rundt trygg sykkelbruk i mørket.
Onsdag, 17 oktober, 2018 - 13:29

Lokallag i ulike deler av landet stilte opp på gata for å stoppe syklister uten lykt og refleks. Mange syklister ble stoppet da de kjørte gjennom krysset ved Torggata og Hausmannsgate tirsdag kveld. Leder av Oslos lokallag, Kari Anne Solfjelleid er opptatt av at syklister blir sett i mørket.

—En av de viktigste tingene vi gjør er å være høringsinstans, så vi følger med på når det blir gjort politiske beslutninger som handler om sykkel. Vi prøver å være vaktbikkje og passe på at de politiske målene som er vedtatt for Oslo følges opp og der føler vi at vi er ganske synlige og aktive, sier Solfjelleid. 

Syklistenes Landsforening har fast ansatte på landsbasis, mens Oslos lokallag består av frivillig ansatte. De jobber blant annet for å verve nye medlemmer til organisasjonen, være synlige når politiske beslutninger tas og å arrangere sykkelturer for medlemmer. 

 

Emneord: