Byggeprosessen er undeveis i Frysjaparken. Innen februar 2020 skal over 800 leiligheter stå klare. Foto: Stor-Oslo Eiendom

Industriområde blir boliger

I desember neste år starter innflytningen i de første boligene i Frysjaparken i Nordre Aker. Interessen er stor, forteller prosjektleder Petter Bay Braathen.
Onsdag, 17 oktober, 2018 - 14:42

På Frysja har det tidligere vært mye industri, det meste av dette er revet og blir erstattet med boliger. Kafeer, treningssentre og dagligvarebutikk er også på vei. Stor-Oslo Eiendom står for utvikling i Frysjaparken.

– Det har vært et underskudd på boliger i Oslo, og på Frysja har det vært få leiligheter, forteller prosjektleder Petter Bay Braathen til Journalen 

Eiendomsutvikleren ønsker at Frysjaparken skal bli et nytt bydelssentrum. Boligsalget til de kommende leilighetetene har allerede startet. Braathen sier interessen i området er stor, spesielt blant lokale.

– Da vi satt i gang opplevde vi en interesse som er omtrent tre ganger høyere enn vi har hatt i andre prosjekter. Vi selger veldig mye lokalt, det er veldig mange som er kjent med området fra før og som flytter opp dit. Vi selger til folk fra 30-årene og oppover til pensjonister.

Kollektivtilbudet skaper bekymring

Flere har vært bekymret for at prosjektet skal skape problemer for kollektivtilbudet på Frysja. Det er ingen t-baner eller trikker i nærheten, og det går kun to busser til sentrum. I mars 2017 var byutviklingskomiteen i Oslo Kommune på befaring på tomten. Da ble de møtt med et banner der det sto “Politikere, planene for kollektiv til Frysja?” meldte Nordre Aker Budstikke. Braathen sier at det er dialog med Ruter og NSB for å forbedre kollektivtilbudet. 

– I arbeidet har vi hatt møter med Ruter og NSB om kollektivtrafikken. De kommer til å øke avgangene etter hvert som grunnlaget er der. Det vil gå taktvis med innflytningen.

Miljøsatsing

Braathen mener at industrien som tidligere var på Frysja brukte mye energi og var lite miljøvennlig. Lavt energiforbruk er et mål for den nye bebyggelsen:

– Det bygges med tykke vegger, slik at vi får veldig lavt energiforbruk. Det bygges grønne tak og grønne gårdsrom. Som energiforsyning til boligene har vi en varmesentral og det skal bygges brønner som henter opp jordvarme. Det dekker 80 prosent av oppvarmingen til boligene, sier Braathen om miljøtiltakene i utbyggingen.