Sophia og Gunnar forteller at høsten i Oslo er veldig fargerik og vakker. Foto: Stine Hennissen
Turisttallene i Oslo øker

Fikk et godt førsteinntrykk av byen

Det kommer stadig flere turister til Oslo som ønsker å se det byen har å tilby. Turisttallene økte fra 2016 til 2017, og har fortsatt å øke i 2018.
Onsdag, 17 oktober, 2018 - 12:40

Oslo har blitt en mer populær by for turister den siste tiden. Tall fra SSB og Oslo Visitor Centre viser at det kommer flere turister til Oslo enn noen gang, og at mer av Norges inntekter kommer fra turister nå enn før. På VisitOSLO sin nettside økte antall brukere med 8% fra 2016 til 2017, og antallet har fortsatt å øke i 2018. Dette tyder på at Norge har blitt et mer interessant reisemål for turister. 

I følge flere kilder har den norske kursen sunket de siste årene, noe som kan være positivt for turismen i Norge. De som tidligere har valgt bort Norge på grunn av de dyre prisene og den høye kronekursen, kan nå revurdere valget. Gunnar, en turist fra USA, forteller at han tror prisene i Norge er et større problem for de som bor i fattigere land, og for turister som har en mye lavere kronekurs enn den som er her.
 

Liker Oslo godt

De to turistene, Sophia fra Danmark og Gunnar fra New Jersey i USA, liker godt å reise, og denne gangen gikk turen til Oslo. De har bare vært i byen i noen få timer, men forteller at førsteinntrykket er svært godt. Når de forklarer hvorfor de valgte å feriere i Oslo legger de vekt på den effektive kollektivtrafikken, landets vikinghistorie og den fine naturen.

– Vi skulle gjerne besøkt flere steder for å se mer av naturen, men det var mye lettere å komme seg hit, forteller de.

En annen grunn til at de valgte Norge fremfor andre europeiske land, er at Sophia kommer fra Danmark, og Gunnar ønsket derfor å se flere av landene i Norden. De forteller til at de også er overrasket over hvor hyggelige menneskene i byen er. 
 

El-biler

Når Gunnar forteller hva han liker ved Oslo, trekker han også frem el-bilene. Han synes el-biler er interessante, og forteller at det er overraskende hvor mange som eier el-biler her. I følge ABCnyheter er Norge på Europa-toppen på feltet, og også ganske høyt opp i verdenssammenheng, noe som blant annet kan skyldes at bilene er avgiftsfrie og har mange brukerfordeler.

– Der jeg kommer fra ser vi aldri noen som eier el-biler, mens her har nesten alle det.

Emneord: