Bildet viser larven som ble oppdaget i rundstykket. Foto: Gabriel Skålevik
Mat

OsloMet: Usjarmerende blindpassasjer funnet i rundstykke

Det ble oppdaget en uvanlig ingrediens i et rundstykke kjøpt på SiOs Kafe Eva. Gode proteiner, mener ernæringsfysiolog.
Tirsdag, 16 oktober, 2018 - 13:30

Torsdag 11. oktober ble en 2 cm levende larve oppdaget i et rundstykke kjøpt i Sio-kiosken i bygg P48 på OsloMet. Til tross for mangel på sjarm er professor ved NMBU, Åshild Krogdahl overbevist om at larven i rundstykket er svært næringsrik.

– Det er all grunn til å putte larver og innsekter inn i kostholdet. Det er svært gode proteiner. Faktisk bedre enn proteinene du finner i planter. Larven i rundstykket er sunn og fin, forteller Krogdahl.

Forhindrer sult

Den insektsglade professoren forteller videre at hun har mye erfaring med å spise insekter og mener at resten av Norge burde legge det inn i den daglige kosten. En rapport fra FNs organisasjon for ernæring og landbruk om spiselige innsekter bekrefter mange av de samme poengene som professoren nevner. Der står det blant annet skrevet at det å spise innsekter kan bidra til å forhindre sult, øke inntak av næringsstoffer og redusere klimautslipp.”

Ufrivillig del av kosten

Selv om mange ikke tror dem spiser innsekter, viser en amerikansk forskningsrapport at mennesker spiser minst en halv kilo innsekter i året uten å nødvendigvis vite om det. 

SiO Mat og Drikke beklager hendelsen og forteller at dette ikke er noe som skjer ofte. De forteller også at salaten blir vasket to ganger før bruk. Dem ønsket også å stille opp med kompensasjon.

Emneord: