Arrangør Kari Merete Horne i DNT- kofta. Foto: Sara Boquist

Uvanlig 150-årsgave

I år fyller Den Norske Turistforening 150 år, og i den anledning ga ukebladet «Familien» dem en litt uvanlig jubileumsgave. 
Onsdag, 7 november, 2018 - 13:52

Tirsdag 6. november inviterte DNT til strikkekveld med fremvisning av den nye DNT-kofta. På Bystua, ytterst på Sørenga kom strikkeinteresserte kvinner i alderen 25-60 for å få tips og triks til håndverket.  

Arrangør Kari Merete Horne som er kommunikasjonssjef i DNT Oslo, syntes kvelden var koselig og lærerik.

 – Vi har invitert ti en strikkekveld, noe vi ikke har gjort i DNT før. Det har vært veldig stas at så mange hadde lyst til og komme å høre om dette her. 

Gave fra «Familien» 

Anledningen er at ukebladet “Familien” har gitt oss dette strikkemønsteret som en jubileumsgave til DNT sitt 150-årsjubileum. 

Designer Olaug Kleppe som fikk i oppdrag å lage mønsteret, fant mye inspirasjon i gamle kofter. Garn og oppskrifter til koften ble solgt på tirsdagens arrangement. 

Horne forteller at det skal se ut som en kofte du har funnet på loftet. Den har et retro preg på seg og inneholder masse historier fra kofter landet rundt. 

– Det var veldig glade strikkeengasjerte folk som kom, og det blir alltid god stemning med strikkere. Og det er ikke hver dag vi blir gitt en gave av denne sorten, forteller ansatt i DNT, Maria Gangås Skåre.