Utstillingen viser bilder av fotografen Philippe Gras. Foto: Live Johanna S. Øverhaug

50 år siden 68-opprøret

I anledning jubileet har HumSam-biblioteket ved Universitet i Oslo en foto- og bokutstilling om de historiske dagene. 
Onsdag, 28 november, 2018 - 12:20

Det er i år 50 år siden mai-opprøret i Frankrike. Det studentledete opprøret i mai 1968 førte til en rekke samfunnsmessige uroligheter. I Paris utviklet demonstrasjoner seg til gatekamper og konfrontasjoner med politiet. Det førte så til generalstreik og okkupasjoner av fabrikker og universiteter. Opprøret kan i dag anses som et moralsk, kulturelt og sosialt vendepunkt i Vest-Europa. 


Vi er alle “uønskede”, Skjønnhet er i gata, og Vær ung og hold kjeft er noen av plakatene som kan ses på utstillingen. Foto: Live Johanna S. Øverhaug

Utstillingen består av bilder tatt av den franske fotografen Philippe Gras, bøker fra biblioteket, samt plakater med slagord, grafitti og karikaturer fra opprøret. Utstillingen er i samarbeid mellom HumSam-biblioteket og Institut français de Norvège. 

Utstillingen kan ses til og med 29. november.


HumSam-biblioteket markerte jubileet tidligere i høst med en fransk uke. Foto: Live Johanna S. Øverhaug