"The Book of Mormon"-produksjonen ved Det Norske Teatret vant Heddaprisen for "Årets forestilling" i 2018. Foto: Fredrik Arff

Avduket teatervåren

Tirsdag lanserte Det Norske Teatret vårprogrammet sitt med elleve nye forestillinger. De sier de satser på en god miks.
Tirsdag, 27 november, 2018 - 12:59

Tirsdag avslørte Det Norske Teatret hvilke forestillinger som settes opp på nyåret. “The Book of Mormon” spilles fortsatt for utsolgte saler, over et år etter premieren. Det skal den gjøre helt fram til sommeren. 

Teateret skriver på Facebook at vårens repertoar blir en god miks av humor, klassikere, urpremiere og nyskrevet familieunderholdning.

Internasjonalt repertoar

Blant de elleve nylanserte forestillingene er det fire norgespremierer.

Teaterets første storsatsning blir J.T. Rogers’ “Oslo”, et teaterstykke om Oslo-prosessen i 1993, der Norge plutselig ble sentrum i internasjonal politikk. Arbeidet i denne prosessen førte også fram til en Nobels Fredpris, og i stykket fortelles historien til menneskene bak den såkalte Oslo-avtalen. Svenske Stefan Larsson skal stå for regi.

Musikalen “Lazarus”, skrevet av David Bowie og irske Enda Walsh, har premiere i mai. Den er basert på science-fiction-filmen “The man who fell to earth” fra 1976. 

Familie i sentrum

Morskjærlighet og familie er en rød tråd i flere av de kommende forestillingene. Både “Dottera” og “Mare” har urpremiere på nyåret. De to forestillingene setter familie i sentrum på hver sin måte.


Teatersjef Erik Ulfsby. Foto: Det Norske Teatret

Teateret har også bestemt seg for å sette opp Joël Pommerats “Dette barnet”, et kritikerrost stykke skrevet på bestilling av en fransk familievernsinstitusjon i 2002. Jon Tombre, som er utdannet i Paris, har fått i oppgave å regissere forestillingen.

Mye å leve opp til

Bare i fjor høst solgte “The Book of Mormon” 50 000 billetter.

– 2018 blir nok et godt år for Det Norske Teatret, uttalte teatersjef Erik Ulfsby i den forbindelse.

Det gjenstår å se om noen av vårens forestillinger kan trekke tilsvarende publikumsmasser.

Musikalen som skal ta over stafettpinnen etter “The Book of Mormon” er foreløpig ikke presentert.