Don Rosa signerte egne Donald-striper

Oslos ivrigste Donald Duck-fans tok turen til butikkjeden Outland for å skaffe seg en signatur fra en av tegneseriens mest kjente skapere, Don Rosa.
Tirsdag, 6 november, 2018 - 20:22

Don Rosa 

Don Rosa er en tegneserieskaper og -forfatter, i Norge kjent for sine historier i bladet Donald Duck & Co.

Han er av mange blitt betegnet som arvtageren til tegneseriens skaper, Carl Barks.

I 2008 gjennomgikk Don Rosa øyeopperasjoner, og under et intervju på en tegneseriefestival i Danmark sa han at han har trukket seg tilbake fra å tegne nye Andeby-historier.

Kilde: wikipedia.org

Rundt 200 Donald Duck-fans tok turen til Outland i Kirkegata på lørdag. Årsaken var den amerikanske tegneserieskaperen og -forfatteren til den populære tegneserien, Don Rosa, sitt besøk.

På Norges-turné

Ifølge ansatt ved Outland, Cathrine Siggerud, er det ikke overraskende at så mange valgte å stå i kø for å skaffe seg en signatur.

– Han var på besøk i fjor også, og da var det ganske mange som kom. Derfor er vi godt forberedte, forteller hun. I år kom Rosa til butikken for to signeringer, først på lørdag, så mandag, som en del av en hel Norges-turné. 

Mest voksne 

I omtrent seks timer signerte Rosa gamle blader, bøker og plakater til de som møtte opp, som hovedsakelig var voksne mennesker. 

– De fleste som kommer er eldre, og assosierer Donald Duck med barndommen sin, men det er også noen yngre som kommer, sier Siggerud. 

 

Emneord: