Nestleder Jørgen Kalvik (t.v.) og styreleder Nikolai Karlsen opplever at medlemmene i Ungdomsklubben for hørselshemmede får mye godt ut av å være medlem i klubben. Foto: Kjetil Stoveland

Døves ungdomsklubb i vekst

Ungdomsklubben for hørselshemmede har vokst til 100 medlemmer siden oppstarten for fire år siden.
Onsdag, 28 november, 2018 - 15:35

Det er det sosiale som er det viktige for Ungdomsklubben for hørselshemmede (UFH). Det skjer gjennom flere årlig arrangementer, som kino og hytteturer.

Det forteller ungdomsklubbens nesteleder Jørgen Kalvik.

– Vi prøver hele tiden å få til noe sosialt. Jeg vil være med i klubben, fordi jeg synes det er interessant. Vi prøver å få til alle mulighetene vi kan, sier han til Journalen.

– Vi får ungdommene til å samles på et sted. Døvemiljøet blir mindre og mindre, så vi vil gjerne holde klubben gående, legger Kalvik til.

Det er ikke et krav at medlemmene i klubben skal være døve, men de må kunne beherske tegnspråk, opplyser nestlederen.

– Det kan være søsken som har en bror som er døv, eller tunghørt, så lenge de kan tegnspråk, forteller han. 

Positive reaksjoner

Kalvik opplever at ungdommene i klubben setter pris på tiltaket.

– Vi opplever at deltakerne på klubben er veldig fornøyd. Vi føler at de har det godt, og at de er med på å ha det gøy. Mange har sittet alene, også prøver vi å få de sammen. De setter veldig pris på det, sier han.

Han tror at medlemmene får mye positivt ut av å være med i klubben.

– De får nye venner og de møter andre som er døve på sosiale aktiviteter. Da møter de andre med felles interesser som dem.

Bred aldersgruppe

Medlemmene i klubben er mellom 13 og 30 år. Ungdomsklubben arrangerer både arrangementer for alle i aldersgruppen og myndighetskvelder der de fra 18 til 30 år deltar. 

Planen videre for UFH er å slå seg sammen med en annen ungdomsklubb, men det er ikke bekreftet at dette blir en realitet. Kalvik er optimist med tanke på tiden fremover.

– Vi er på vei oppover, og jeg tror vi kommer til å gjøre det bedre i fremtiden, avslutter Kalvik. 

Emneord: