Ruteflytrafikken går som normalt til tross for militær aktivitet i luftrommet. Foto: Gabriel Skålevik
Trident Juncture

Flyreisende uberørt av Nato-øvelsen

Avinor mener den gode dialogen og planleggingen med Forsvaret har minimalisert forsinkelsene i ruteflytrafikken knyttet til Nato-øvelsen.
Mandag, 5 november, 2018 - 15:30

Ulykker, store omkjøringer og skadde soldater har preget landets avisoverskrifter den siste uken. I forkant av de militære øvelsene informerte Avinor og Forsvaret om at forsinkelser i flytraffikken kan forekomme. Én uke med militær aktivitet i luftrommet har ikke ført til en eneste forsinket flypassasjer, opplyser forsvaret.

God planlegging

Kommunikasjonsdirektør i Avinor, Erik Lødding mener at god planlegging og dialog med forsvaret er grunnen til at passasjerer ikke merker noe til øvelsen.

– Det er gjennomført detaljert planlegging av rutemønster sammen med flyselskapene i forkant, samt at Avinor Flysikring har personell med detaljert kompetanse tilgjengelig for å støtte flyselskapene i ruteplanlegging underveis i øvelsen, forteller Lødding og legger til at Avinor Flysikring har en kontinuerlig god dialog med Forsvaret, som også gjelder under øvelsen.

Utfordrende arbeid

Forsvaret forteller at det ikke har vært lett å danne en så god flyt i trafikken. 

– Det er stor militær aktivitet ut fra flere flyplasser under øvelse Trident Juncture. Det er utfordrende, men det er ingen forsinkelser som vi har sett som følge av den militære aktiviteten, forteller Seniortalsmann i Forsvaret, Ivar Moen.

Avinor forteller at aktiviteten er mest krevende over Sør- og Midt-Norge.

 

Emneord: 
Tags: