For billedkunsteren Georg Monrad Kohn er ikke det viktigste at folk ser det samme som han gjennom kunsten, men at folk får de samme følelsene. Foto: Abdirahman Hassan

Stiller ut kunsten på arbeidsstudio

I løpet av to dager kan besøkende få med seg 45 eksklusive oljemalerier.
Tirsdag, 27 november, 2018 - 11:56

Hvert halvår inviterer billedkunsteren Georg Monrad Kohn til åpent atelier i Ullevålsveien. Et atelier er en kunsters arbeidsstudio. Fra mandag til tirsdag kan alle interesserte få med seg kunstutstillingen «Universe of Dreams» som består av 45 oljemalerier.  Disse selges til forskjellige priser. 

- Det er alt fra signerte kunstplater til 300 kroner og det dyreste er vel 125 000, så det er et stort sprang, sier Kohn.

Han forteller at han fikk ideen om å ha åpent atelier fra venner i New York som hadde problemer med å få galleriplass.

- Jeg har sett at det funker og folk liker å komme innom. Det er jo litt annerledes enn på gallerier hvor det  ikke lukter så mye oljemaling og terpentin, sier han.

Fra kommunikasjon til kunst

Kohn har tidligere jobbet som tekstforfatter i reklame og kommunikasjonsbransjen. Han forteller at han har drevet med oljemaling profesjonelt i syv år. Han begynte å male i en ung alder og gikk blant annet på Kunstakademiet en kort periode. 

- Jeg fikk nok, jeg var ikke interessert i at andre skulle bestemme hva jeg skulle bli, sier Kohn.

Følelsespreget kunst

Kohn forteller at alle kunstverkene er innenfor sjangeren abstrakt ekspresjonisme. Gjennom kunsten uttrykker han sine følelser.  Han viser til et av maleriene som heter «Spicy», hvor han har brukt tjue forskjellige krydder og urtesorter. 

- Jeg er veldig glad i å lage mat, sier han.

Stor pågang 

Kunsteren forteller at han opplever mye interesse for maleriene også i utlandet. Han selger halvparten av kunstverkene til USA, og mye av det skyldes sosiale medier. Han får som regel bestillinger gjennom innboksen på Instagram og sender kunstverkene i svære kasser. 

- Folk sender ikke lenger mail som som de gjorde før. De sender en melding der hvor de er. Så det er en del arbeid å følge opp, sier han.  

Noe annet som også skiller ham fra norske kunstnere er at han ofte inviterer til såkalte private visninger. 

- Det kan være et større selskap som bestiller en visning og som kommer her og drikker bobler og får noe mat og ser på bildene, sier han.

Journalen var innom kunstutstillingen. Du kan se bildene under: