Pippip Ferner viser frem kunst av plast. Foto: Julie Byberg Bø

Mener kunsten kan redde havet

Kunstner Pippip Ferner holder foredrag om hvordan en kan bruke kunst for å minske plasten i havet.
Tirsdag, 27 november, 2018 - 11:13

Pippip Ferner har lenge vært engasjert i kampen mot plast i havet. Hun har laget flere forskjellige typer kunst av plast samlet opp langs strendene. Under et foredrag tirsdag viste hun frem sin tidligere kunst og kom med tips til hvordan en kan minske plast i havet.

“Plastic revisited”

Ferner forteller at hun sorterer all plasten hun finner. Noe av plasten sparer hun på og bruker til workshops for barn. Hun har selv laget en serie med mutanter av plasten. Blant de største verkene er tre meter høye skulpturer bare laget av plast. Prosjektet har hun har kalt «Plastic revisited».

– Det handler om hvordan havet har vendt seg mot oss, og kaster all dritten tilbake. Altså at plasten blir skylt inn på land igjen. Som oppgulp fra et irritert hav, som jeg pleier å si.


På arrangementet ble det servert kaffe og overskuddsuppe. Julie Byberg Bø

60 tonn plastposer som havner i havet hvert år. En bevegelse kalt #5forhvalen sier at; En av fem nordmenn tilsvarer en million mennesker. Hvis en million mennesker plukker 35 gram avfall på avveie hver dag, vil de til sammen plukke 35 tonn.

Vil øke bevisstheten rundt plast

Etter foredraget kunne publikum prøve å lage figurer av medbrakt plastsøppel. Ferner viste frem et strikketøy bare strikket av plastposer. Hun mener dette er med på å øke bevisstheten rundt plast.

– Av og til når jeg sitter og strikker, så får jeg spørsmål; Hva er det du holder på med? Så begynner en å snakke, og kommer innpå temaet plast. Det blir som en icebreaker.


Strikketøy av plastposer. Foto: Julie Byberg Bø


Publikum lager kunst av plast. Foto: Julie Byberg Bø


Medbrakt plast funnet i havet. Foto: Julie Byberg Bø

Ferner avsluttet foredraget og arrangementet med et sitat av Mahatma Gandhi:

– The world has enough for everyone’s need, but not enough for everyone’s greed.

Emneord: