De maskerte deltakerene demonstrerte mot maktmisbruk. Foto: Malin McLarney

Maskerte demonstranter

Internett-samfunnet, Anonymous Norge, samlet seg på Jernbanetorget mandag kveld for å demonstrere mot de som misbruker makten sin. - Politikere og toppledere har en forståelse av hvordan de kan påvirke samfunnet til sin fordel, uttaler et av medlemmene.
Onsdag, 7 november, 2018 - 12:19

Guy Fawks night 
Million Mask March er en årlig demonstrasjon organisert av Anonymous. Anonymous kjemper for ytringsfriheten. 5 november er Guy Fawks Night og for Anonymous er dette en viktig markering. Alle deltakerne brukte Guy Fawks-masker for å skule identiteten sin. Barnevernet, våpenindustrien og ytringsfriheten, som de mener er truet, var i fokus på mandag. 

Ga bort mat og klær
Gruppen gikk fra Jernbanetorget til Stortinget og demonstrerte. På veien ga de ut mat og klær til hjemløse og trengende. ”Oljefondet ut av våpenindustrien” var et av budskapene man kunne lese på plakatene deres.

Et av medlemmene, som i organisasjonens ånd ønsker å være anonym, mener at det er mye urettferdig som skjer i samfunnet vårt fordi de med makt og penger bruker ressursene sine til sin egen fordel. 

- Dette er en viktig demonstrasjon fordi vi ser hva folk i mektige posisjoner er i stand til å gjøre. Vi vil si til folk med makt at “vi ser hva dere driver med”, sier medlemmet. 

Ikke alle er onde 
- I hovedsak kan man vel si at det er en kynisme som foregår og at folk er grådige. Spesielt blant toppledere som prøver å tilegne seg så mye makt og penger som mulig.

Medlemmet påpeker likevel at han har tro på at de fleste er gode

- Det sies jo at 99 prosent av mennesker er godhjerta, men det er én prosent som gjør verden til et fælere sted, så jeg har jo tro på mennesker, avslutter han.