Hver dag foretas ca. 14.000 kjøreturer av personer i alkoholpåvirket tilstand i Norge. Illustrasjonsbilde: Flickr//simotarta

Norges første pop up-utstilling om ungdom, trafikk og rus

Ungdom med promille har over 900 ganger større risiko for å havne i dødsulykker. Ung i trafikken jobber aktivt mot ruskjøring blant unge, og fra 13. november kan man oppleve den interaktive pop up-utstillingen på Vulkan.
Tirsdag, 6 november, 2018 - 14:29

Ung i trafikken jobber for traffikksikkerhet rettet mot unge mennesker. I disse dager forbereder de 10-årsjubileumet for prosjektet DeathTrip. Markeringen vil være Norges første pop up-utstilling om ungdom, trafikk og rus. 

Forebyggende prosjekt

-DeathTrip er et landsomfattende prosjekt der elever i videregående skole konkurrerer om å lage den beste holdningskampanjen mot rus i trafikken. De har laget alt fra plakater, filmer, app til mobil, radiospotter, sang og dans, uttaler Mari Nyberg, kommunikasjonsarbeider i Ung i trafikken.

På utstillingen vil man se noen av de beste bidragene som har kommet inn gjennom DeathTrip-konkurransen de siste 10 årene. 

-Hovedmålet med utstillingen er at den skal være med å bidra til å bekjempe det faktum at det hver dag foretas ca. 14.000 kjøreturer av personer i alkoholpåvirket tilstand i Norge, sier Nyberg. 

Åpen for alle

Jubileumsutstillingen varer i to uker, er helt gratis og åpen for alle som ønsker å komme innom. I tillegg har skoleklasser, kjøreskoler og andre grupper booke omvisning. 

Besøkende i alle aldre få oppdatert kunnskapen om rus, trafikk og ungdom i en innovativ innpakning.