GAMMEL STJERNE GJESTER: Patrick Rowlands (t.v.) med kollega Håvard Tvedten (t.h.) som også gjester podcasten. Foto: Privat

NRK med ny håndballpodcast

Mandag forrige uke lanserte NRK-sporten sin første podcast, og Norges tredje håndballpodcast. – Jeg håper selvsagt at podcasten kan bidra til økt fokus på håndball, sier programleder Patrick Rowlands.
Onsdag, 28 november, 2018 - 13:07

Forrige uke var det premiere på NRKs nye podcastTimeout, med journalist og kommentator Patrick Rowlands i spissen. Podcasten handler om håndballprofiler og deres, både kjente og ukjente, historier. Blant andre, gjester Camilla Herrem, Sander Sagosen, Håvard Tvedten, Nora Mørk og kommentatorer Bent Svele og Harald Bredeli podcasten 

Moro for de yngre

Karoline Borg spiller på Aker Topphåndball i førstedivisjon. Hun synes det er rart at fotball får mer oppmerksomhet enn håndball i media.  

– Hvert fall siden vi ikke gjør det særlig bra internasjonalt i fotball. Men håndball er jo foreløpig en ganske liten idrett på verdensbasis sammenlignet med fotball. Og det er også en større kultur for fotball med tanke på supportere, for eksempel. Det som har hjulpet for håndballen er at også herrelandslaget har begynt å gjøre det veldig bra, sier hun. 


Karoline Borg i aksjon mot Volda. Foto: Ruud van der Weel

I de to andre podcasteneHåndballpodden og Håndballbanden, tar programlederne for seg hva som har skjedd i håndballverdenen den siste uka, men i den nye podcasten, Timeout, er det mer fokus på håndballprofiler og historiene deres.  

– Har det manglet en slik podcast 

– En slik podcast har det jo ikke vært før, så det er sikkert gøy for yngre spillere å høre hvordan det er å være, eller å ha vært, profesjonell, og hvordan de har jobbet for å komme seg dit. Gjennom podcasten blir også kjente håndballprofiler mer enn bare et ansikt man ser på TV, sier Borg.  

Ønsker å bidra til økt fokus på håndball

Til tross for at håndball er den nest største idretten i Norge, og en mer populær idrett enn fotball blant det norske folk, er forsidene på nettavisenes sportssider fulle av artikler om fotball. I skrivende stund teller vi 36 saker om fotball på TV2-sporten, og kun seks om håndball. I tillegg kan en etter et kjapt Google-søk telle seg frem til nesten 50 podcaster om fotball på kort tid, mens det kun finnes to, nå tre, podcaster om håndball. 

Patrick Rowlands er journalist og kommentator i NRK, og står bak den nye podcasten Timeout. Han ønsker at det blir mer å se av håndball i media.  

  Jeg håper selvsagt at podcasten kan bidra til økt fokus på håndball, og få fram nye profiler. Men også menneskeliggjøre stjernene våre litt,  få frem «ekte» historier, sier han.  

Rowlands avslutter med å fortelle at det er vanskelig å si noe om hvorfor det blir skrevet mye om fotball kontra håndball, og legger til: 

– Kanaler kan jo ofte være rettighetsstyrt selv om de ikke vil innrømme det. TV2 har flere Premier League-saker enn NRK, og NRK har mer vintersport enn TV2. Gode saker skal gå foran, men man ønsker nok ofte fokus på eget produkt.