O'boy-krisen er over

Mandag var O'boy tilbake i hyllene på Coop Mega Bislett og mange andre matbutikker i Oslo.
Torsdag, 1 november, 2018 - 11:09

O’boy kom tilbake til Oslos og resten av Norges matbutikker tidligere denne uken, etter å ha vært en mangelvare helt siden august. Det var en gledelig nyhet for flere kunder.

En populær og savnet vare

Kjetil Haugen som jobber på Coop Mega Bislett kunne fortelle at det mer eller mindre har vært tomt for O’boy siden august. En uke etter krisen oppsto fikk de inn en liten leveranse, men etter det har hyllene stått tomme. Denne mandagen kunne de komme med nyheten om at hyllene igjen var fylt opp. 

Også Øzcan Celik ved Coop Extra på Bislett kunne fortelle at det er lenge siden de har hatt O’boy i hyllene. Tirsdag ettermiddag fikk også de produktet tilbake.

– De få gangene vi fikk inn noen bokser, forsvant de igjen med en gang. Vi merker at det er en populær vare, forteller Celik.

Marthine Hagen (18) er en av mange som har savnet O’boy. 

– Det er mange alternativer man kan velge mellom, og jeg har sett noen som selger O’boy på nett, men jeg er veldig glad for at det er tilbake i butikkene nå, forteller Hagen.

I følge NRK skyldes O’boy-krisen leveringsproblemer. Det har også vært problemer med oppgraderingen av anlegget til produsenten, og prosessen har tatt lengre tid enn planlagt. Produsenten trodde produktet ville være tilbake i butikk innen to uker, men i stedet tok det to måneder før leveringen gikk som normalt igjen.


De to siste månedene har mange selgere lagt ut O’boy til dyre priser. FOTO: Skjermbilde/FINN

O’boy-salg på nett

O’boy-krisen har også ført til at mange selger produktet til priser som ligger langt over den normale markedsprisen. På FINN var det mange som brukte O’boy-krisen til sin fordel og solgte produktet for mye mer enn det vanligvis koster i butikken. 

Haugen forteller at salget av andre merker, som for eksempel Nesquik, ikke har økt, selv om det har vært O’boy-krise.

– Det skyldes nok at folk har en favoritt, og ikke ønsker å bytte, uansett hvor stor krisen er, forklarer Haugen.

Emneord: