Mange samlet seg i solidaritet med ungdom i Palestina i forbindelse med OD-dagen. Foto: Nedal Alkhalaf

Operasjon Dagsverk er en av Norges største solidaritetsaksjoner

Skoleelevene solgte kaker, pantet flasker, og vasket biler for å samle penger til støtte for ungdom i Palestina.
Tirsdag, 6 november, 2018 - 14:03

Operasjon Dagsverk støtter i år KFUK-KFUM Global sitt arbeid for ungdom i Palestina. Under slagordet «Du har ikke et liv uten frihet til å leve» har skoleelver landet over jobbet en dag til inntekt for kampanjen. Solidaritetskampanjen arrangeres årlig av Elevorganisasjonen, som bestemmer hva pengene går til hvert år. 

– Jeg er glad for å kunne bidra til å hjelpe ungdommene i Palestina. Sammen har vi utrettet noe helt fantastisk, vi har bidratt til en mer rettferdig verden, og vi skal gjøre det igjen neste år, sier Mathias (16).

16-åringen er en av mange som møtte opp på Youngstorget torsdag, for å delta i fakkeltog til støtte for kampanjen. Fakkeltoget markerer også avslutningen på årets kampanje, der skoleelver har solgt boller og kaker og vasket biler. Pengene de har jobbet inn blir brukt til traumebehandling, likestillingsarbeid og menneskerettighets- og demokratiopplæring for palestinsk ungdom. 

– Det veldig viktig å være solidarisk, sier Sandra som også deltar i fakkeltoget. Hun er glad for at hun jobbet hele dagen med å selge kaker. 

– Jeg samlet inn mye penger og er stolt av meg selv. Vi endrer ikke verden på én dag, men en dag er nok til å hjelpe mange ungdommer i verden. 


  • Det var stort oppmøte i fakkeltoget for OD-dagen 2018. Foto: Nedal Alkhalaf