Foto: Myrna Suarez

Paul Simon donerer 25.000 dollar til Natur og Ungdom

Natur og Ungdom fikk seg en gledelig overraskelse da en generøs pengegave tikket inn på kontoen. Beløpet var signert den legendariske artisten Paul Simon.
Fredag, 2 november, 2018 - 15:46

Artist Paul Simon gir 25.000 dollar (208 270 NOK) til Natur og Ungdom. I et brev til organisasjonen skriver Simon at han vil støtte frivillige foreninger i landene han besøkte på sin avskjedsturné i år. Det er viden kjent at den 77 år gamle artisten lenge har hatt et sterkt miljøengasjement. 

Leder for Natur og Ungdom Gaute Eiterjord er svært glad for bidraget.  

– Det er vanvittig kult og en stor anerkjennelse for arbeidet som alle medlemmene våre gjør for å ta vare på naturen. Vi er veldig glad for at Paul Simon bruker posisjonen sin som verdenskjent artist for å fronte miljøvern. At han i tillegg støtter opp om frivillige organisasjoner som har begrenset med frie midler er utrolig kult av han å gjøre. 

I brevet til Natur og Ungdom uttrykker Paul Simon at han har sansen for deres grasrotarbeid:

«Nå som jeg spiller i disse byene for siste gang har jeg følt et sterkt behov for å si takk til de som har støttet meg og musikken min opp i gjennom årene. Konklusjonen jeg kom til var at jeg måtte finne organisasjoner som driver grasrotarbeid og gi dem en gave som forhåpentligvis kan ha langvarig effekt. […] Det er så mange organisasjoner som gjør et stort arbeid, inkludert den uvurderlige jobben dere gjør. Stå på!»

Eiterjord har allerede planer for hva pengene skal gå til. 

– Disse pengene vil muliggjøre mange prosjekter og aktiviteter hos oss som gjør at vi kan sette mer fokus på miljøvern og rekruttere flere ungdommer. Vi lover å bruke dem godt!

Natur og Ungdom er den eneste norske organisasjonen som får pengestøtte denne gangen. Natur og Ungdom sin søsterforening i Sverige, Fältbiologerna, fikk i dag samme sum. 

– Så vidt vi vet er det én organisasjon per land han har spilt i som har fått støtte.