SPEEDFRIENDING: Allerede før arrangementet startet var samtalene godt i gang. FOTO: Linea Bancel

Populært konsept inntok Kulturhuset for andre gang

Det populære konseptet "speedfriending" ble denne uken arrangert på Kulturhuset. Til sammen ble fem bord fylt opp med deltagere, hvor man i løpet av syv minutter kunne bli kjent med en fremmed.
Onsdag, 28 november, 2018 - 12:02

Det er kjæresteparet Christina Højgaard og Viktor Sanden som står bak arrangementene som har dukket opp i løpet av høsten. Så langt har de arrangert speedfriending i Oslo, Drammen, Stavanger, Bergen og på Ås. I slutten av uken skal de også arrangere speedfriending i Trondheim. Dette er andre gangen de arrangerer det på Kulturhuset, og siste gang i Oslo før jul. Allerede i januar har de planlagt å ha neste års første arrangement, forteller Sanden.

– Jeg tror det er mange som har trengt det uten å vite det, sier Christina Højgaard.


Christina Højgaard og Viktor Sanden tar tiden, og når det har gått syv minutter må man hoppe et sete videre. FOTO: Linea Bancel

Konseptet går ut på å plassere to og to ovenfor hverandre langs et langbord, og hvert par får cirka syv minutter på å bli kjent. Deretter skal den ene raden flytter seg en stol til høyre. Denne gangen hjelper Viktor Sanden deltagerne å komme i gang med samtalene.

– Vi skal gi dere noen utfordringer i løpet av kvelden. Dere skal få noen spørsmål dere må svare på, og det første er “hva ønsker du deg til jul?”, sier Sanden til deltagerne.

Går ut av komfortsonen


–Jeg har allerede anbefalt dette til andre, sier Simon Fritzman Laamiri. Han har tatt med seg venninnen sin Rose Andrea Voss Brusten på arrangementet. FOTO: Linea Bancel

Mange av de oppmøtte deltagerne har vært med på arrangementene til Sanden og Højgaard før. Blant dem er Simon Fritzman Laamiri, som har tatt med seg venninnen Rose Andrea Voss Brusten. Laamiri forteller at han traff Sanden på Festival Uten Navn, som paret også står bak. Dermed ble han introdusert til speedfriending.

– Det er en hyggelig og fin sammenkomst, og man kan sitte og prate utenom vennesirkelen din, sier Laamiri.

– Det er artig å gå ut av komfortsonen sin og gjøre noe man ikke alltids gjør, forklarer Brusten.

Laamiri forteller videre at han har deltatt på flere sammenkomster i ettertid av arrangementene. Det har også blitt opprettet en gruppe for deltagerne i Oslo, hvor man kan komme i kontakt med de man har snakket med og arrangere aktiviteter sammen.


FOTO: Linea Bancel

 

 

Emneord: 
Tags: