Blindern Studenthjem kan ikke lenger servere alkohol etter 00:30. Illustrasjonsbilde: Flickr.

Reagerer på innskrenket skjenketid

Beboerne ved Blindern Studenthjem er misfornøyde med at bydelsutvalget vedtok å innskrenke skjenketiden fra 03:00 til 00:30.
Onsdag, 7 november, 2018 - 15:42

Etter at bydelsutvalgets avstemning endte med ti stemmer for, og fire i mot, må Studenthjemmet Blinderns studentbar stenge alkoholserveringen 00:30.

Bydelsoverlege Bjørn Sletvold foreslo vedtaket med ønske om å minske lydnivået både for nærliggende naboer, men også beboere på studenthjemmet som ønsker å ha det rolig. Flere av beboerne er derimot uenige i dette.

Vil ikke løse problemet

Tor-Iver Skjæggestad bor på studenthjemmet, og er uenig i at å innskrenke skjenketiden vil føre til et lavere støynivå.

– Jeg har snakket med flere om det, og innskrenking av skjenketiden vil kun føre til at behovet for nachspiel blir større. Da vil støynivået kun flyttes til gangene hvor folk sover.

Baren, som ligger i kjelleren av hovedbygget, ligger langt unna de fleste soverom. Det gjør at lyden derfra er lite merkbar for beboerne.

– Jeg tror at hvis de som vedtok dette hadde tatt seg en tur til studenthjemmet, så hadde de forstått at det hadde vært lurere å holde festen i kjelleren til klokka tre, istedenfor å stenge alkoholtilbudet halv ett.

– Urettferdig

Ett av punktene utvalget diskuterte var om de kunne kreve at studenthjemmets bar skulle stenge tidligere enn barene i studenkjellerne i UiOs Campus Blindern. Høyrepolitiker Per Morten Klette stemte i mot vedtaket, og mente at de burde følge et likhetsprinsipp.

– Jeg syns det er urettferdig at studentkjellerne i UiO får holde oppe til 02:00, mens vi som er naboene deres må stenge 01:00, sier beboer Sarah Bakke Ørmen.

Utvalget valgte ved avstemning å følge det opprinnelige forslaget om å vedta serveringsnekt klokka 00:30.