Ikke mer skolefest: Snorre Klanderud håper universitetet og studentene kan samarbeide. Foto: Maria Støre

– Skolen driter litt i oss

Studenter ved OsloMet har demonstrert og signert, men studentlokalet i p35 får ikke lenger brukes.
Tirsdag, 6 november, 2018 - 12:16

– Vi gikk i en demonstrasjon og samla over 1000 underskrifter for å få beholde studentkroen vår, forteller leder for Studentenes Fakultetsråd Snorre Klanderud.

Våren 2018 fikk studentene ved fakultetet for samfunnsvitenskap og fakultetet for teknologi, kunst og design vite at deres studentlokaler skulle gå til teknologimakeriet Makerspace.

Tidligere hadde lokalet i p35 fungert som en studentkro, hvor studentene avholdt diverse arrangementer i løpet av semesteret. Det forteller Klanderud.

Han sier også at studentene etter hvert fikk et tilbud om nytt lokale, men at de bare fikk ha to arrangementer der, før OsloMet sa stopp.

Må søke om skjenkebevilling

Klanderud forteller at skolen påpekte at de måtte ha skjenkebevilling for å avholde arrangementer med alkohol på skolen.

– Det jo greit nok. Men så godkjente ikke skolen skjenkebevillingen! Vi skjønner at vi burde ha regler og retningslinjer rundt disse arrangementene, men det er frustrerende at vi blir fratatt muligheten totalt, sier Klanderud.

Tor Gustav Hovland, seksjonssjef for avdeling for eiendom sier via e-post at det er riktig at studentene må ha skjenkebevilling.

– Det er jo litt sjukt at de bygde om kantina i P35, for at det skulle passe som lokale, og plutselig er det “no go” for all alkohol på hele skolen.

Snorre Klanderud

– Fellesarrangementer som ikke inneholder alkohol kan avholdes gratis på OsloMet etter avtale med kurs- og konferansesenteret på skolen. Hvis arrangementet inneholder alkohol må man gjennom en litt lengre prosess, som inkluderer søknad om skjenkebevilling fra Oslo kommune, forklarer han.

På spørsmål om hvorfor skolen ikke har godkjent skjenkebevillingen studentene har fått, svarer han at ingen arrangementer har blitt avlyst av OsloMet etter retningslinjene kom på plass.

– En planlagt studentkro ble imidlertid avlyst mens retningslinjene var under utarbeidelse, og alkoholforbudet var gjeldende, sier han.

Hovland sier at man kan booke lokaler til arrangementer med alkohol gjennom kurs- og konferansesenteret på OsloMet.

– De vil da booke et rom for den aktuelle foreningen/gruppen, under den forutsetning at godkjent skjenkebevilling fremlegges før arrangementet starter, sier han. 

Klanderud sier det ikke er noe problem for studentene å søke om sjenkebevilling før hvert arrangement, men at det forutsettter at de får avholde arrangementene av OsloMet.  

Færre arrangementer

Klanderud tror at skolen vil at studentene skal ha flere alkoholfrie arrangementer, men sier at det ender opp med at de bare har færre arrangementer.

– Hvis vi vil ha studentfester så må vi leie lokaler, og det blir kjempedyrt, med leie av vektere og alt!

Sosialt Utvalg OsloMet sin facebookside kan man i et innlegg fra 11. oktober lese om Sosialt Utvalgs kamp for å beholde studentkroen. I innlegget forklares det at det kommer til å bli færre arrangementer fremover så lenge de ikke får brukt de billigere lokalene på skolen.

Innlegget innleder med:

– Skolen driter litt i oss, og det er jævlig kjipt!

Klanderud forteller at studentene er engasjerte og ønsker å bli involvert i hva som vil skje med studentarrangementene fremover.

– Vi håper å få de samme retningslinjene som de ansatte på OsloMet har. Hvis de kan ha arrangementer med alkohol, så burde vi få ha det samme, sier han.

Emneord: