AVSPENNING: Bandet Slagr leverer instrumental musikk i høstmørket. Foto: Ylva Irene Lie Bjerke

Spiller for et liggende publikum

Publikum stod i kø da bandet Slagr holdt konsert i Nynorskens hus. Ti minutter etter, var de alle sammen liggende.
Fredag, 2 november, 2018 - 14:00

– Perfekt! Helt fullt, men trenger ikke sende noen hjem igjen!

Det sier musiker og medarrangør Amund Sveen. Sammen med Anne Hytta og Katrine Schiøtt, spiller han i bandet Slagr og arrangerer de såkalte liggekonsertene. Her får publikum utdelt matter og pledd, før de blir oppmuntret til å legge seg ned.

Om lag 50 personer tok turen til Nynorskens Hus for å overvære konserten på selveste allehelgensaften. Kameratene Odd Tronderud og Daniel Guiano hadde aldri vært med på et slikt konsept før.


Odd Tronderud og Daniel Guiano. Foto: Ylva Irene Lie Bjerke

– Jeg så at Odd hadde tenkt til å dra, så jeg tenkte, hvorfor ikke prøve noe nytt?
Man trenger jo å slappe av i høstmørket, og det er mye stress med innleveringer for tiden,
så dette må jo være perfekt, sier Guiano. 

En annerledes opplevelse

Ideen om et liggende publikum kom da bandet reiste rundt og holdt konserter for ungdomsskoleelever. Det startet først som en spøk, da de diskuterte hvordan de skulle få elevene til å holde konsentrasjonen, være stille og lytte.

– Og lytte til vår musikk! Hvordan i all verden gjør vi det. Da måtte vi bare få dem helt ned, sånn i hjerterytme nesten. Vi syntes det fungerte bra, så vi fortsatte med å holde liggekonserter også for voksne, forteller Anne Hytta. 

Slagr beskriver musikken sin som langstrakt og landskapsaktig. Musikken er intrumental, altså uten vokal. Istedenfor å stå på en scene, rigger musikerne isteden seg til midt i salen. På denne måten håper de å legge til en ekstra dimensjon til den allerede litt annerledes konserten. 

– Vi ser ikke ned på noen, eller serverer opplevelsen. Vi deler. Det oppleves veldig annerledes å spille disse konsertene kontra vanlige konserter. Publikum er ikke så opptatt av oss, egentlig. De er opptatt av segselv og sin egen opplevelse av musikk. Det er en opplevelse vi har sammen, sier Amund Sveen.

 

Slagrs neste liggekonsert i Oslo blir på Nynorskens hus, 13. februar 2019. 

Emneord: