Fakkeltoget endte foran Stortinget. Der ble holdt taler flere taler, blant annet fra stortingspresident Tone Willhelmsen Trøen. Foto: Jenny Stav

Stopp vold mot kvinner

25. novemberinitiativet arrangerte fakkeltog for å markere FNs internasjonale dag for avskaffelse av vold mot kvinner.
Mandag, 26 november, 2018 - 13:47

I Oslo ble FNs internasjonale dag for avskaffelse av vold mot kvinner markert med fakkeltog fra Jernbanetorget til Stortinget. Mange organisasjoner som Kvinnegruppa Ottar, Womens March Norway og Dixi ressurssenter mot voldtekt deltok på arrangementet.

– Jeg vil støtte kvinners kamp mot vold. Voldteksmenn og overgripere må bli dømt, og kvinner må bli trodd. I Norge har vi ikke en samtykkelov, som vi absolutt burde ha. Er det ikke samtykke, er det voldtekt, forteller Wilde Siem. 


Wilde Siem (til høyre) deltok i fakkeltoget med venninner og plakater det hadde laget selv. Foto: Jenny Stav

Helle Borgen, fra Kvinnefronten forteller hun deltar i fakkeltoget fordi hun ønsker avskaffelse av vold mot kvinner.

– Vi er jo med å arrangere dette hvert år. Vi synes det er veldig viktig dette med vold mot kvinner fordi det er et problem for kvinner over hele verden. Kvinner blir utsatt for menns vold, både psykisk, fysisk og seksuelt.


Helle Borgen fra Kvinnefronten. Foto: Jenny Stav