Ungdommer utkledd som zombier. Foto: Natalie Tveitan

Storslått livestreamet zombiejakt

NRK FlippKlipp arrangerte lørdag 27. oktober den største livestreamen fra youtube-kanalen noensinne.
Onsdag, 7 november, 2018 - 11:31

Programleder Victor Sotberg ble plassert på en forlatt militærbase, der det eneste han visste, var at han skulle bli sluppet ut i en live-streamet zombiejakt. Livestreamen var lagt opp som en hinderløype med statister utkledd som zombier og skumle opplevelser.

Under sendingen kunne seerne kommentere direkte på Youtube-kanalen, og dermed hjelpe Sotberg med ulike oppgaver underveis. Det endelige målet var å få tak i en kur, som skulle omskape zombiene til mennesker.

– Det var helt sykt. Det er noe av det sykeste jeg noen gang har vært med på, forteller Sotberg.


Programleder, Victor Sotberg utenfor millitærbasen. Foto: Victor Sotberg

Var livredd

– Jeg kjente at jeg ble truffet ordentlig følelsesmessig på flere steder underveis. Jeg visste jo at dette var oppsatt og statister, men det er jo som å gå i et spøkelseshus på en fornøyelsespark. Du går jo og er livredd, selv om du vet at det er skuespillere, forteller Sotberg

Flere av vennene til Sotberg var utkledd som zombier under zombie-jakten. Han forteller at det var steder han faktisk ble skremt, og genuint lei seg. I tillegg til å se vennene sine utkledd som zombier, observerte han på ett tidspunkt kjæresten sin hengende på en vegg over forsvunnede mennesker.

– Da kjente jeg nesten det kom en tåre. Du blir så inni settingen.

Totalt stilte 165 personer opp, for å få den timelange live-streamen til å gå av stabelen. Blant dem var 30 sminkører og 80 statister. Planleggingen startet nå i september, og på kort tid har de arbeidet dag og natt for å få dette til. Sotberg ble utelatt tidlig i prosessen.


Redaksjonen og teknikere som sto bak livesendingen. Foto: Sahand Ammari

Redd for å tape

Sotberg forteller at han underveis i innspillingen var veldig redd for å tape jakten. De andre i redaksjonen hadde på forhånd fortalt at dersom han ble bitt av en zombie, ville han bli zombie selv, og dermed ville live-streamen bli avslutta. Dette viste seg senere å være oppspinn, og at skuespillerne på forhånd hadde fått beskjed om å ikke bite Sotberg.

– Det gjorde live-streamen bedre, jeg var mer nervøs og skjerpa. Jeg ville gjøre det veldig bra, sier han.

Kan bli flere livestreamer

FlippKlipp er en youtube-kanal innunder NRK Super; som lager youtube-klipp beregnet for barn i alderen 10-12 år. Generelt utfører NRK nå færre direktesendinger enn tidligere. Redaksjonen i FlippKlipp ønsket å gjøre sendingen direkte for å inkludere seerne, som et online videospill.

Livestreamen endte med at Sotberg fikk tak i kuren, oppdraget ble vellykket og zombiene ble mennesker igjen. Totalt har den dramatiske zombiejakten blitt sett av i overkant 93 000 personer.

Sotberg beskriver følelsen av å fullføre oppdraget som en lykkerus. Han fortsetter med at han vil gjøre det samme igjen, og ønsker å sette opp en ny live-stream. Innholdsregissør Maria Scheen Schüller bekrefter at det er en mulighet for det. Hun røper også at det siste klippet i den gjennomførte live-streamen, kan være et frampek på noe mer.