KFUM-spillerne kunne feire etter en meget overbevisende seier hjemme mot Fredrikstad. Bilde tatt med tillatelse fra KFUM.

Stort steg nærmere Obos-ligaen

Etter en meget solid 3-0 seier mot forhåndsfavoritt Fredrikstad, tok KFUM er stort steg i retning retten om å spille Obos-liga i 2019.
Onsdag, 7 november, 2018 - 15:31

Etter å ha havnet på andreplass i hver sin avdeling i 2.-divisjon, må Oslo-laget KFUM og Fredrikstad kjempe om retten til å møte laget som blir nummer 14 i Obos-ligaen, som er nivået over. Vinneren av den kampen får spille Obos-liga 2019. I det første oppgjøret av to, trakk KFUM det lengste strået med en overbevisende 3-0 seier. Nå har Oslo-klubben et meget solid utgangspunkt før retur-oppgjøret i plankebyen. Daglig leder i KFUM Thor-Erik Stenberg er storfornøyd etter seieren, men innrømmer at han ble overrasket med å vinne med slike sifre.

– Det var en overaskende stor seier. Det var en godt gjennomført kamp av oss, hvor vi lykkes både godt med taktikk og prestasjon, sier Stenberg.

Stenberg sier at det var en solid seier, men påpeker at det er ingenting som er avgjort enda.

– Resultatet gir oss et utgangspunkt som er bra, men det er ingenting som er avgjort. Når vi kan vinne 3-0 på hjemmebane, kan også Fredrikstad vinne 3-0 på hjemmebane, legger Stenberg til.

Godt rustet

Hvis KFUM skulle klare å rykke opp til Obos-ligaen vil det medføre større utgifter og enda mer kostnader når det kommer til spillerlogistikk. Stenberg er sikker på at KFUM vil takle omstillingen godt, og han mener de er godt rustet ved et eventuelt opprykk.

– Det er vi godt rustet for, vi har god kontroll på økonomi som vi har hatt i alle år, så det håndterer vi fint. Vi har jo erfaring fra å være på det nivået tidligere, og det klarte vi greit. Vi er jo mer påkledd nå i forhold til å rykke opp enn det vi var når vi rykket opp forrige gang, så det tror jeg går bra, sier Stenberg.

Helt åpent

Det er duket for returoppgjør på Fredrikstad stadion førstkommende lørdag, hvor KFUM må tape med tre eller flere mål for å ikke gå videre i kvaliken. Stenberg er spent før retur-møte, men tør ikke å spå noe utfall av kampen.

– Det er helt umulig å vite, det tør jeg ikke å gjette på i noen retning. Det er litt fordel oss, men det er helt åpent, avslutter Stenberg med.

Emneord: