Frøslie viser frem en strikket modell av en sykdom med svært høyt smittetall. Høyt smittetall betyr at sykdommen smitter lett og at en svært stor andel av befolkningen må være vaksinert for at sykdommen skal være under kontroll. Foto: Live Johanna S. Øverhaug

Strikker populærvitenskap

Tirsdag inviterte statistiker Kathrine Frey Frøslie strikkeentusiaster til vaksineforedrag på Realfagsbiblioteket på Universitet i Oslo.
Lørdag, 24 november, 2018 - 08:49

– Et statistrikketreff er et fysisk møtepunkt for folk som er interessert i strikking eller statistikk eller begge deler, forklarer Frøslie. 

På bloggen sin, Statistrikk.no, sprer Kathrine Frey Frøslie strikket populærvitenskap. Bloggen ble laget med et ønske om å formidle vitenskapelige strikkeprosjekter som var lette å forstå for ikke-statistikere.

Ideen om bloggen oppstod etter at Frøslie prøvde å flette en julekurv med normalfordeling.

– Det fikk jeg ikke til. Men så klarte jeg å strikke en normalfordeling. Så strikket jeg en t-fordeling, og så tenkte jeg at jeg kanskje skulle lage en strikkeblogg, forteller Frøslie.

Frøslie startet å blogge for to og et halvt år siden. Siden da har hun holdt foredrag på ulike strikkefestivaler rundt om i landet. En gang i semesteret arrangeres det statistrikketreff på Realfagsbiblioteket på Universitetet i Oslo.   

Tirsdag 20. november gikk semesterets statistrikketreff av stabelen, med tema smittsomme sykdommer og vaksiner. 

Foredraget i sin helhet kan ses her.

Emneord: