Sykehuspasienter fikk gratis julekonsert

– Ved at vi synger her, får de pasientene som ikke har mulighet til å komme seg ut og høre julemusikk heller musikken til seg, sier studentdirigent Aros Barzenje
Tirsdag, 27 november, 2018 - 17:17

Mandag 27. november ble den tradisjonelle Glassgatekonserten avholdt på Rikshospitalet. I den lange glassgangen til universitetssykehuset stod tre studentkor for sang.

De tre korene var henholdsvis mannskoret Sangvinerne, pikekoret Oslo Medisinske Pikekor, samt det blandete koret A Scalpella. Dirigent for Sangvinerne, Aros Barzenje, forteller at stedet ikke er tilfeldig valgt.

– Det er veldig fin akustikk her, og vi merker at det er mange pasienter i gangene. Ved at vi synger her, får de pasientene som ikke har mulighet til å komme seg ut for å høre på julemusikk heller musikken til seg, sier Barzenje.

Korene sang to sanger hver, og på sanglisten stod juleklassikere som White Christmas og Fairytale of New York. Alle korene tok seg tid mellom sine to sanger til å reklamere for sine respektive julekonserter, som skal avholdes i desember.

Konserten har vært en årlig tradisjon i flere år.

Amatørkor

Barzenje beskriver Sangvinerne som et amatørkor i ordets rette forstand.

– Vi er vel det eneste koret som ikke bruker penger på dirigent. Alt er frivillig. Vi er et ordentlig amatørkor.

Sangvinerne har holdt på i tretti år, mens Oslo Medisinske Pikekor, Sangvinernes kvinnelige motpart, har overtatt for et annet tidligere kor. Barzenje, som nå har dirigert Sangvinerne i ett år, forteller at dirigentrollen tilfeldig falt på ham.

– Jeg har spilt piano, og vært med på å synge. Vi trengte en dirigent, og da meldte jeg meg frivillig. Når jeg er ferdig må jeg finne en som kan ta over.

Selv vektlegger Barzenje at det er samholdet som er det viktigste i det hele.

 – Det handler ikke bare om musikk for oss heller. Vi er en guttegjeng som liker å ha det gøy.

Emneord: 
Tags: