- Vi vil spre glede og bidra til en god sak. Fra venstre: Isak Kveldro, Inga Aase, Ingvild Dahm, Maja Westum, Simen Kraggerud. Foto: Malin Seline Strandberg

Synger for fred

Ungdommer fra Foss Videregående Skole sto i dag på gaten for å samle inn penger til årets OD-aksjon. I år går pengene blandt annet til traumebehandling for ungdom i Palestina.
Torsdag, 1 november, 2018 - 15:54

- Det er veldig kaldt å spille ute, men vi vil bidra med musikk og glede til en viktig sak, sier Inga Aase til Journalen.

Aase, Isak Kveldro, Simen Kraggerud, Ingvild Dahm og Maja Westum går første året på musikklinjen ved Foss Videregående Skole. De har utrustet seg med instrumenter, kaffe, plakater og vipps for å få så mye ut av dagen som mulig. 


Ungdommene spiller en ny låt på forespørsel fra publikum. Foto: Malin Seline Strandberg

Traumebehandling 

Behandling av traumer er noe Aase og hennes klassekamerater ser på som et viktig tiltak. De vil at palestinsk ungdom skal ha like rettigheter som norsk ungdom.

- Vi vil at palestinere også skal få utdannelse og muligheten til leve et godt liv, sier Ingvild Dahm.

od.no står det at årets Operasjon Dagsverk også vil bidra til:

Utdanning, kampanjer og politisk påvirkningsarbeid som støtter de unge palestinske kvinners kamp for et mer rettferdig og likestilt Palestina.

Opplæring i rettigheter, demokrati og ikke-voldelig konfliktløsning, samt kunnskap om hvordan denne informasjonen kan brukes for å skape endring.OD 2018 skal gi palestinsk ungdom håp, kunnskap og mulighet til å kunne bygge en ny generasjon som sammen kan skape en fredfull fremtid.


En forbipasserende legger penger i hatten med et smil, før hun løper videre. Foto: Malin Seline Strandberg

Viktig tema 

- Prosjektet engasjerer unge ubetinget av den politiske debatten og konflikten mellom Israel og palestinerne, sier ansatt i OD, Thea Leirvik.

Leirvik forteller videre at årets prosjekt legger spesielt vekt på temaer som også er aktuelle for norsk ungdom. Dette gjør at man lettere kan kjenne seg igjen, mener hun. 


Dahm og Westum både spiller og synger. Foto: Malin Seline Strandberg

I kveld går OD-fakkeltoget fra Youngstorget under parolen #frihettilåleve.