Her satt barna og tegnet i to timer. Foto: Siril Borring Låstad.

Tegnet for Egypt-tur

Kulturhistorisk museum og den egyptiske ambassade i Norge holdt søndag en tegnekonkurranse for barn.
Mandag, 26 november, 2018 - 22:01

Søndag ettermiddag holdt Kulturhistorisk museum sammen med Egypts ambassade i Norge en tegnekonkurranse for barn. 38 barn i en alder fra ti til tolv år brukte søndagen på å tegne for å vinne den attraktive førstepremien, en tur til Egypt for to.

- Vi vil til Egypt

Førstepremien er tydelig populær, både for barn og foreldre. Alle deltagerne Journalen snakker med, forteller at de ble med på konkurransen fordi de ønsker en tur til Egypt.

Søstrene Helena Wuttudal (12) og Astrid Wuttudal (10) deltok på konkurransen sammen.


- Jeg tegner en egyptisk katt fordi vi har katt hjemme, sier Astrid. Fra venstre: Astrid Wuttudal, Mette Wuttudal og Helena Wuttudal. Foto: Siril Borring Låstad.

Hvorfor er dere med på denne konkurransen?

- Fordi vi vil til Egypt, sier Helena. 

- Jeg slepte dem med meg, forteller moren Mette Wuttudal.

Spontan konkurranse

Universitetslektor Mari Mathiesen hadde ansvar for arrangementet. Hun forteller at det var ambassaden som selv tok kontakt med museet fordi de ønsket å gi en tur til Egypt for et barn med en forelder.

Ifølge henne ble konkurransen arrangert veldig spontant, og at de derfor er glade, om enn litt overrasket, over at så mange barn deltok.

- Alle bordene vi har plassert er fulle av tegnende barn med foreldrene deres, sier hun.

Tegner farao

Nia Devold Toven (10) har tegnet hele livet, og meldte seg også på konkurransen i håp om å få en tur til Egypt. Hun har aldri vært i Egypt i før.


Det er første tegnekonkurranse Nia er med på, og hun forteller at hun er litt nervøs. Foto: Siril Borring Låstad. 

Hvem tar du med på tur dersom du vinner?

- Da tar jeg med mamma.

Dommerne kommer til en avgjørelse

Etter to timer med tegning måtte deltagerne levere resultatet og forlate rommet. Dommerpanelet, bestående av museumsdirektør Håkon Glørstad, den egyptiske ambassadøren i Norge og en kunstner, så etter en tegning som representerte Egypt og viste gode tegneferdigheter.


Barn og foresatte strømmer tilbake til lokalet. Vinneren skal annonseres. Foto: Siril Borring Låstad. 

Dommerne diskuterte og så på bildene i en halv time, før vinnertegningen var bestemt. Først da kunne deltagerne komme tilbake til rommet.

Den heldige vinneren

- Uheldigvis kan det bare være en vinner, men jeg er rørt av alle tegningene deres, sa Egypts ambassadør til en spent forsamling før hun annonserte vinneren.

Det var Sofiia Luneva (12) fra Russland som vant førstepremien. Hun hadde med seg mor Juliia, far Andey og lillesøster Elizaveta, og de var tydelig glade og stolte over premien. 

- Jeg er veldig glad i egyptisk kultur og historie, sier Sofiia, som har tegnet hele livet sitt.


Soiia Luneva sammen med ambassadøren og vinnerbildet. Alle ville ta bilde av vinneren med ambassadøren. Foto: Siril Borring Låstad.

 

Ingen i familien har vært i Egypt før, og selv om premien bare dekker Sofiia og en av foreldrene, skal hele familien på tur. 

- Vi kjøper ekstra billetter, for alle skal være med på denne turen, forteller mor Juliia.