AMPERT: Det var ampert foran Vålerengas keeper Steffen Søberg etter at en spiller av Oilers nærmest forsøkte å takle pucken i mål. (Foto: Henning Skjelbreid)

Hard kamp da Oilers og Vålerenga slåss om tabelltoppen

Mye stod på spill da Vålerenga dro til Stavanger for å møte Oilers. Lagene stod likt før kampen, og begge ville kapre øverste plass på tabellen.
Tirsdag, 27 november, 2018 - 15:41

Mens rivalene møtes søndag, var det duket for toppoppgjør i ishockeyens eliteserie lørdag kveld da to heltente lag entret isen i Stavanger.

Det skulle bli en tøff batalje mellom Vålerenga og Oilers. Tross taklinger og en Oilersspiller som ble båret ut på båre, ble det likevel ingen scoringer. Første periode endte 0-0.

God Oilerskeeper

Kampens andre periode liknet derimot mer et mareritt for Vålerengatrener Roy Johansens iskrigere. Med to mål mot og ingen pucker bak Oilers keeper, sto det plutselig 2-0 til siddisene.


KEEPER: Vålerengas ellers så eminente keeper, Steffen Søberg, måtte kapitulere to ganger lørdag. Det endte med nederlag for Vålerenga mot siddisene. (Foto: Henning Skjelbreid)

I tredje periode ble det spillemessig bedre for Vålerenga. Men det endte kun med sjanser som ikke ble omsatt i scoringer. Ettersom Oilers sin keeper, Henrik Holm, i tillegg spilte en god kamp, hjalp det lite at Vålerenga klarte å få en scoring i tredje og siste periode. Kampen endte 2-1 til Oilers.

En ikke helt fornøyd Vålerengatrener er klar over hvem som venter i neste runde. Da er det Storhamar og et nytt knalltøft oppgjør for Vålerenga.

— Vi føler at vi er med i matchen, men vi har utfordringer med å score mål. Vi scorer ikke i overtallsspillet, har masse sjanser også i 3. periode, men klarer ikke å sette inn den avgjørende pucken, sier Roy Johansen til VårtOslo.

— Hockey er en kontaktsport

— Holm er bra i mål for Oilers og jeg synes motstanderen vår jobber bra. Oilers gjør en bra match, ofrer seg og viser mye vilje. Dessverre for oss så vippa den feil vei i dag, mener Vålerengatreneren.


TRENERNE: Espen «Shampo» Knudsen og Roy Johansen har hatt mye å smile over så langt i sesongen, men mot Oilers ble det nederlag. (Foto: André Kjernsli)

— Det så ut som en veldig voldsom kamp med mye knuffing og en Oilers-spiller som ble båret ut. Var det for tøft i dag?

— Nei, det var ikke noe å si på det. Det er en kontaktsport og det skal være fysisk, så i dag synes jeg det var pent. Ikke noe egentlig. Men det var bra tempo og bra intensitet i kampen. Egentlig en bra hockeymatch, sier Johansen.

— Hva tenker du for Vålerenga nå? Oilers tok tabelltoppen.

— Neida, det ser bra ut. Vi har tapt to matcher nå hvor vi har vært spillermessig på høyden. Problemet er Storhamar neste. Vi kommer tilbake igjen, det er helt sikkert, avslutter Vålerengatreneren.