To reparatører fra Oslovelo gjør en sykkel klar for vinter i byen. FOTO: Jostein Sletten

Tilbyr gratis sykkelsjekk

I fem uker frem til jul tilbyr Bymiljøetaten gratis sykkelreparasjon i miljøpaviljongen ved Jernbanetorget.
Onsdag, 21 november, 2018 - 15:30

– Vi vil at flere skal benytte Oslo som sykkelby. Hvert år kastes det 38 tonn sykler i Oslo, og mange av dem har kun små feil, som punkterte dekk eller løse kjeder. Vi ser at det å fikse sånne type feil gjør at flere velger å bruke sykkelen til daglig, sier kommunikasjonsrådgiver i Bymiljøetaten, Ellen Munden Paalgard. 

Tiltaket er en del av Oslo kommunes sykkelstrategi, med mål om at 25 prosent av Oslos befolkning skal bruke sykler til hverdagsreiser gjennom hele året. I dag er andelen 8 prosent.

– Vi ser at folk som prøvesykler med piggdekk får en aha-opplevelse, og at det er det eneste som skal til for at flere velger å sykle om vinteren, sier Paalgard. 

Reparatører fra Oslovelo

Sykkelsjekken kan man få utført hver mandag og tirsdag fra 14.00 til 18.00 i fem uker frem til jul. To av reparatørene som utfører sjekken er Simon Paquin Daigle og Zakari Des Rosisers. Tirsdag hadde de fått inn flere sykler til sjekk. 

– Vi hadde ca. 15 sykler innom i løpet av de to første timene i dag, men det har vært litt mindre å gjøre utover ettermiddagen. Vi hadde samme type tilbud tidligere i høst, men nå fokuserer vi mer på å klargjøre syklene før vinteren kommer, sier Daigle. 

Del av byens sykkelstrategi

Paalgard sier at dette er et av mange tiltak som Bymiljøetaten jobber med for å øke andelen syklende i byen. Dette inkluderer å bygge atskilte sykkelfelt, flere sykkelparkeringsplasser og sykkelstativ.

– Vi har også laget et sykkelhotell, som er et parkeringshus for sykler ved Oslo S. Det kommer to nye neste år, en ved Ryen og en ved Grorud T-banestasjon. I tillegg gjennomfører vi flere kampanjer for å flere til å sykle, sier Paalgard.