Ida Strømsø, Mathias Bergstad Malmgren, Hege Skarrud og Aurora Salmeli i miljøorganisasjonen Spire har planlagt store ting for demonstrasjonen foran Stortinget på torsdag.

Kampen om klimabudsjettet

12 miljøorganisasjoner demonstrerer foran Stortinget. De er ikke fornøyd med regjeringens klimatiltak i statsbudsjettet. Til torsdag leder Spire den sjette markeringen.
Onsdag, 28 november, 2018 - 12:02

I desember legges det ferdige statsbudsjettet frem. Fremtiden i våre hender har samlet flere forskjellige miljøorganisasjoner til et felles prosjekt. Hver torsdag i seks uker har forskjellige miljøorganisasjoner demonstrert foran stortinget for å få politikerne til å ta mer hensyn til klima og miljø i statsbudsjettet. 


Nora Brønneth, kommunikasjonsrådgiver i Fremtiden i våre hender er veldig fornøyd med at så mange organisasjoner har blitt med å kjempe for klima. Foto: Haakon Nesse Moreau

Det hele startet med at lederen i Fremtiden i våre hender, Anja Bakken Riise, leste FNs klimarapport. Her kommer det frem at verdens nasjoner må i mye høyere grad kutte klimautslipp for at vi ikke skal ødelegge planeten vår. Etter at statsbudsjettet ble lagt frem, la Riise ut et facebook innlegg hvor hun spurte folket om hva de skal gjøre nå. Etter mye engasjement rundt innlegget bestemte Fremtiden i våre hender seg for at noe måtte gjøres. 

Selv om det endelige budsjettet mest sannsynelig ikke inneholder noen endringer i punktene som dreier seg om klima, kommer Fremtiden i våre hender til å fortsette å kjempe for sin sak. Men de vil bruke andre metoder enn å demonstrere forran stortinget. 

— Vi planlegger nå strategier for å få politikerne til å tenke på klima under kommunevalget i 2019, forteller Nora Brønneth, kommunikasjonsrådgiver i Fremtiden i våre hender. 

Om du vil høre mer om demonstrasjonene, lytt til saken nedenfor: 

Emneord: