KLAR FOR HANDLING: - Det er vi som skal arve jordkloden etter de voksne, sier Penelope Lea (14). Foto: Vilde O. Jagland.

Yngste nominerte til Frivillighetsprisen

Penelope Lea (14) fra Miljøagentene er nominert til å vinne Frivillighetsprisen 2018. Hun er den yngste noen gang som er blitt nominert.
Torsdag, 22 november, 2018 - 16:01

– Jeg blir veldig glad og rørt over å være blant de nominerte. Det er vi barn som skal arve jorkloden etter de voksne. Vi er avhengig av at de voksne - og politikerne - gir oss en arv. En fin arv, sier Penelope Lea som er aktiv i Miljøagentene.

Dette er barnas miljøvernsorganisasjon, som jobber for å skape klimaengasjement blandt barn og unge.

Frivillighetsprisen deles ut hvert år av forumet Frivillighet Norge. Prisen går til en person, lokal forening eller en gruppe som har gjort en ekstraordinær innsats for frivilligheten. Daglig leder i Miljøagentene Are Shaw Waage mener det er rett og rimelig at unge personer også blir nominert til frivillighetsprisen. 

– Det er viktig at vi ser hva barn og unge kan utrette. Vi ser jo hvor mye aktivitet det fører med seg når Penelope går opp på scenen og snakker, understreker Waage. 

– Har du en beskjed til politikerne? 

– Vi barn er klare for klimahandling. Vi må tørre å prøve og kanskje feile på veien til å lære, sier en entusiastisk Penelope Lea.