I ekstase: Yolande Mafo Wafo (i midten) hadde aldri trodd at hun en dag skulle motta pris som årets læringshelt. Her er hun avbildet med to av lærerne sine. Foto: Abdirahman Hassan

Yolande Mafo Wafo er årets læringshelt

Til tross for epilepsi og afasi, har hun klart å lære å skrive og snakke norsk.
Søndag, 25 november, 2018 - 17:09

Torsdag var det duket for prisutdeling av «Årets læringshelt 2018» på Deichman filial Tøyen. Prisen gis hvert år til en person som har brukt utdanning og læring for å komme videre, og som har klart det, tross ulike hindringer i livsløpet. Det er Voksenopplæringsforbundet i Oslo (VOFO) som står bak prisen. Prisen følger med en pengegave på 7000 kroner.

- Betyr utrolig mye

Årets pris ble tildelt Yolande Mafo Wafo som kom til Norge i 2002 fra Kamerun.  

- Det betyr utrolig mye for meg. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle få noe sånt. Tusen takk for alle som valgte meg og til alle som har hjulpet meg på veien, sier hun til Journalen kort tid etter å ha mottatt prisen.

Motivere til mer læring

Styremedlem i Voksenopplæringsforbundet i Oslo, Ellen Stavlund ledet prisutdelingen og var med på å starte opp prisen i 2006. Hun forteller at hensikten med prisen er å motivere til mer læring. 

- Vi vil takke de for den innsatsen de gjør for seg selv, og ikke minst for samfunnet siden vi vet at dette også er folk som ikke alltid har hatt det like lett i livet sitt, sier Stavlund.

Journalen var tilstede under prisutdelingen. Hør radioinnslaget under.