![](https://journalen.oslomet.no/sites/default/files/styles/full_width/public/27798086_1986861224674758_8806753456015748256_o.jpg?itok=b8UyQfn_)
Den Japanske nyttårsretten Mochi tilberedes ved at man knuser klebrig ris. Foto: Lars Fremmerlid.
I Norge svir man av tusenlapper på fyrverkeri. Mens i Japan begynner ikke det nye året før man har banket ris med en svær hammer.
— Både Japanere i Oslo og andre interesserte kommer på nyttårsarrangementet vårt. I Japan møtes nabolag rundt nyttår, unge og gamle, for å banke og spise den svært klebrige matretten, forteller arrangør Paul Mikalsen.
Redaktør:
Elsebeth Frey
Ansvarlig redaktør:
Anne Hege Simonsen
Nettavis og treningsplattform for studentene på journalistutdanninga ved OsloMet – storbyuniversitet ©2021
Vi jobber etter Vær varsom-plakaten og Redaktørplakaten. Se Tilgjengelighetserklæring her