Lange strekninger gjør det vanskelig for pasienter å komme seg til sykehusene. Foto: Tone Ingvaldsen

Sykere på vei til sykehus

Finnmark er større en Danmark, og pasienter må sette av flere dager for å reise til helsesjekk.
Mandag, 21 januar, 2019 - 12:18

NRK melder 19. januar at pasienter gruer seg til pasientreisen for å komme seg på sykehus. En reise kan ta flere dager selv om undersøkelsen på sykehuset bare varer noen minutter. Som følge av dette har flere pasienter blitt sykere enn de allerede var, og at reisen er en påkjenning for pasientene. 

Selv om lange reiseveier og dårlig planlegging ikke regnes som avvik ved pasientreisekontoret ved Finnmarkssykehuset, opplevde de en betydelig økning i antall innmeldte avvik. 

I den nye regjeringsplattformen er det fremmet et forslag om å legge Finnmarkssykehuset under Univesitetssykehuset i Nord-Norge, som har base i Tromsø, skriver iFinnmark. I tillegg vil man utvide spesialhelsetilbudet i Alta. Likevel konstaterer Marianne Haukland (H) til Altaposten at den nye plattformen i Alta ikke åpner for fødeavdeling og akuttilbud, som mange har håpet på.