LEDER: Martine Tønnesen sier det er trist at flere har valgt å forlate Krf til fordel for andre partier. Foto: KrFU

Flere blir SV'ere

Flere medier melder om medlemsflukt fra KrF.
Mandag, 28 januar, 2019 - 12:29

For en uke siden kunne Vårt land fortelle at KrFU sin første nestleder, Nikolai Skogan, meldte sin avgang fra ungdomspartiet. Flere KrF’ere har valg å forlate partiet, samtidig opplever Sosialistisk Venstreparti, Arbeidpartiet og Senterpartiet medlemsvekst, skriver Aftenposten.

Alf Ole Ask fra Aftenposten, skriver at den tøffe striden om abortsaken og Krf i en borgelig regjering har ført til medlemstilstrømning hos de rødgrønne opposisjonspartiene. Etter alt å dømme er det SV som har fått flest nye medlemmer.

Medlemsvekst for SV 

Forrige tirsdag hadde totalt 895 medlemmer meldt seg inn i Audun Lysbakkens parti. Denne uken fikk Journalen bekreftet av Edvin Søvik fra partikontoret til Arbeiderpartiet, at 500 nye medlemmer har sluttet seg til Jonas Gahr Støre sitt parti.  

Derimot ser det ut til at SV er den store vinneren i antall nye medlemmer.  Da regjeringserklæringen var klar kunne SV melde om en sterk økning til partiet. 

– Vi har hatt stor pågang av nye medlemmer siden regjeringen presenterte sin erklæring. Det er veldig moro. Siden torsdag 17.januar, når de ble enige, har vi fått 1404 nye medlemmer. Hvis vi regner fra nyttår er tallet på 1499 nye medlemmer, sier kommunikasjonsjef, Siri Gjørtz, i SV til Journalen. 

NTB har fått bekreftet fra KrFs partikontor at 700 personer har meldt seg ut siden torsdag, skriver TV 2.no. 

Medlemsmassen til partiet endret seg mer før jul, når KrFs retningsvalg ble klart. Da skal 1400 medlemmer ha meldt seg ut, derimot ble det også meldt om at tusen personer meldte seg inn. 

Utfordring 

Lederen for KrFU i Oslo, Martine Tønnesen, synes det er veldig trist at mange medlemmer har valgt å forlate partiet. 

– Vi må jobbe for å snu dette nå. Samtidig er det forståelig at noen er misfornøyde, men jeg håper på at medlemmene nå kan bli og heller påvirke, da kommer vi så mye lenger, skriver hun til Journalen, og innrømmer at partiet står overfor utfordringer.

– Den største utfordringen er å få synliggjort alle de kjempegode gjennomslagene vi har fått, men det skal vi jobbe for å få til, sier hun avslutningsvis.