Torggata Bad blir mathall

I 1925 ble Oslos største bad åpnet under taket til Torggata 16. Neste lørdag åpner offisielt en av Norges største mathaller i samme bygg.
Mandag, 28 januar, 2019 - 12:36

Snøfnuggene faller foran Torggata Bad. De hvite søylene strekker seg mot himmelen og gir bygget et robust preg. En kan lure på hva som skjer på innsiden, ettersom det som pryder inngangsområdet er avfallskontainere, treplanker, sagflis og leveransebiler. Ingen av de godt innpakkede forbipasserende ser ut til å undre seg over lydene og spetakkelet som de store vinduene i første etasje avslører, men neste uke skal konseptet Oslo Street Food fylle de historiske hallene til Torggata Bad.

En uke til åpning 

En symfoni av banking og skruing og et virvar av byggarbeidere er det man møter hvis man går inn døra til Torggata 16 i dag. Malingsduften ligger tungt i lufta og alle arbeiderene ser ut til å være opptatt med hver sin oppgave. Om en uke vil mylderet av planker og halvferdige matboder stå klare til å ta i mot sine første gjester. 

Blir dere ferdig her til neste uke? 

– Jeg har alltid holdt fristene mine, sier prosjektleder Dan Husted. 

Du har god erfaring i feltet da?

– Jeg har vært med på å starte flere lignende prosjekter, siste var “Reffen” i København, forteller Husted.

Prosjektleder og deleieren har vært med prosjektet fra starten, og dette er det femte matmarkedet han er med på å åpne.

Mer enn en mathall 

Husted forteller at de har ambisjoner som strekker seg lenger enn mat og drikke. Han ønsker å se dette lokalet bli et kulturhus, med blant annet live musikk og DJ-sett. Han sier at de har investert stort i lydanlegg.

Oslo Street Food får en publikumskapasitet på 900 mennesker i lokalet som totalt er på 1800 kvadratmeter, ifølge en artikkel fra Dagbladet i september. Hele innsiden skal ha skjenkebevilling. 

Rik historie 

I 1925 ble første grunnstein lagt for badeanstalten Torggata Bad. Det ble reist i en tid hvor personlig hygiene i økende grad ble popularisert. Siden den tid har det vært gjennom store skift. Da badet ble åpnet for 94 år siden var det Oslos klart største bad. Dan Husted sier at de vil bruke Oslo Street Food (OSF) til å også minne folket på historen som ligger i muren. De har et stort veggmaleri av hvordan hovedbadebassenget så ut for flere tiår siden. Han forteller også at cocktailbaren og kaffebaren skal være ha et nostalgisk preg til ære for byggets historie.