Tøyen skole: Elevene i fjerdeklasse jobber med ukens glosseord. Foto: Emilie Marie Kjøle

Fra lærer til elev

En sak som engasjerer mange, ikke minst statsminister Erna Solberg handler om lærernes faglige kompetanse. I et Facebook-innlegg har Solberg en klar oppfordring til lærere på barne- og ungdomsskolen: søk videreutdanning!
Onsdag, 13 februar, 2019 - 10:41

Fremdeles er det slik at mange lærere ikke har den formelle kompetansen i de fagene de underviser i. En av fire lærere som underviser i norsk, matte og engelsk mangler fordypning, ifølge tall fra Utdanningsdirektoratet. Innen 2025 skal alle lærere være videreutdannet. Det vil si at man må ha minst 30 studiepoeng i de fagene man underviser i på barneskolen, og 60 studiepoeng på ungdomsskolen. 

Journalen har besøkt Tøyen skole for å se nærmere på dette. 

Reportere i saken var Sara Sarajlic og Emilie Marie Kjøle.