Gaupa er truet i Norge, likevel er det vedtatt at 55 gauper kan skytes i år. ARKIVFOTO: Erik F. Brandsborg, Aktiv I Oslo.no / Flickr

Gaupe skutt ulovlig

Gaupejakta startet forrige fredag, og allerede samme dag ble en gaupe skutt ulovlig i Tinn kommune.
Onsdag, 6 februar, 2019 - 14:57

Forrige fredag startet gaupejakta. Klima- og miljøminister Ola Elvestuen valgte å ikke gjøre endringer i kvotene som var satt, til tross for klager på vedtaket, ifølge regjeringen. Totalt 55 gauper kan felles. 

Fredag kl 13.30 stanset jakten i region 2, da kvoten var nådd. Det gjelder områdene Telemark, Vestfold og Søndre Buskerud. En gaupe ble skutt ulovlig etter at jakten var stanset. Jaktlaget i Tinn avviser beskyldningen om ulovlig jakt, og forteller at de fulgte instrukser fra fylkesmannen, skriver NRK.

Dyrevernorganisasjonen NOAH anmelder hendelsen, og argumenterer for dette ved at arten er sterkt truet i Norge.