Foto: Faksimile NRK/Norstat

Regjeringen mister flertallet i ny måling

To uker etter at Erna Solberg dannet en historisk regjering, viser meningsmåling at de ikke kunne dannet regjering hvis valget var i dag.
Torsdag, 7 februar, 2019 - 12:01

Alle regjeringspartiene mister oppslutningen i målingen til Norstat, melder NRK. Størst er fallet for Høyre som går ned med 4,1 prosentpoeng til 22,9 prosent. Venstre er på 2,6 prosent på målingen, et fall på 0,5 prosentpoeng. 

Partiene som går mest fram på målingen er Arbeiderpartiet og Rødt, de går fram med henholdsvis 1,9 og 1,5 prosentpoeng. 

Dersom målingen hadde vært valgresultatet hadde de fire regjeringspartiene kun fått 69 representanter på Stortinget. Antall representanter som kreves for å få flertall er 85. Ap, SV og Sp hadde fått totalt 90 mandater dersom målingen var valgresultatet. 

Emneord: