"We don´t want your hope, we want you to panic then act", står det på plakaten til lederen i Oslo Grønne Studenter, Ingvild Kessel. Sitatet er tatt fra talen miljøaktivist Greta Thunberg holdt på det årlige møte til World Economic Forum 2019.
Klimapolitikk

Streiker for klima

Den 8.februar arrangerte Oslo Grønne Studenter studiestreik for klima foran Stortinget.
Fredag, 15 februar, 2019 - 13:19

– Regjeringen fører en alt for dårlig klimapolitikk, derfor skal vi streike for å få de til å forstå alvoret, sier Ingvild Kessel, leder av Oslo Grønne studenter

Kessel leder lokallaget til studentorganisasjonen til Miljøpartiet de Grønne. Sammen med lokallaget møtte også representanter fra Natur og Ungdom og Kirkens Bymisjon opp. 

Ønsker engasjement

Det var den svenske jenta Greta Thunberg som var inspirasjonen da Oslo Grønne Studenter arrangerte studiestreik for klimaet den 8.februar. 

Som Thunberg skal studentene streike hver fredag framover. Thunberg startet aksjonen sin i fjor sommer. Dette førte til at flere barn og ungdom i Europa fulgte etter. 

Nylig var det tog i både Belgia og Tyskland, hvor cirka 10 000 møtte opp. I Norge håper Ingvild Kessel på å skape samme type engasjement. 

– Nå er det nettopp vedtatt å fortsette å bygge den nye rullebanen på Gardermoen, og det gikk gjennom på Stortinget. Mens i England f.eks. så ser man at folk går i tog og at det er demonstrasjoner mot sånne vedtak, for de vet at det kommer til å gå utover klimaet, sier Kessel.


Her viser Ingvild Kessel en video fra en skolestreik i München, Tyskland.

En lang kamp 

På første streik møtte det opp tre stykker, denne gangen møtte opp rundt 40. Men Kessel tror det vil ta tid før de har nådd målet sitt. 

– Så sakte og så elendig som norsk klimapolitikk er nå, så kan vi streike ganske lenge før vi er fornøyde

Oslo Grønne Studenter arrangerer streik foran Stortinget hver fredag framover fra klokken 11 til 12.