Mange norske studenter får penger av foreldrene sine i studietiden. Foto: Johanne Nese

25 prosent får pengehjelp fra familien

40 prosent av norske studenter får økonomisk hjelp fra foreldrene sine. På OsloMet er det 25 prosent av studentene som får dette.
Onsdag, 20 mars, 2019 - 15:07

Mange fulltidsstudenter oppgir at stipendet fra Lånekassen ikke er stort nok til å dekke utgiftene de har. Flere er avhengig av en deltidsjobb for å få endene til å møtes, mens andre får økonomisk hjelp hjemmefra. 

I dag publiserte Universitas en artikkel om at nesten 40 prosent av norske studenter får økonomisk hjelp fra mor og far.

Av studentene ved OsloMet, er det 25 prosent som får penger fra foreldrene sine ved siden av stipendet. Til sammenligning får halvparten av studentene ved Universitetet i Oslo økonomisk støtte fra familie.