Helse Møre og Romsdal kutter i psykiatritilbudet i distriktet. Foto: Barbro I. Haugen

Millionkutt i Helse Møre og Romsdal

27. mars skal styret ta stilling til ytterligere helsekutt i fylket.
Onsdag, 20 mars, 2019 - 11:56

Helse Møre og Romsdal vedtok i desember i fjor et kutt på 133 millioner kroner. Helsedirektør Espen Remme foreslår nå å stenge Sjøholt Distrikt Psykriatisk Senter 1.september. Ålesund som har hatt en økning i akuttinnleggelser på 40 prosent det siste året, frykter nå at enda flere kutt vil skape store utfordninger for Helse Sunnmøre. 

— Et kutt i tilbudet på Sunnmøre, som allerede er under landsgjennomsnittet i sengeplasser, kommer til å skape større belastning ved poliklinikkene, sier Elisabeth Kirkholm, avdelingstillitsvalgt for Fagforbundet idistriktspsykiatrien til Journalen. Hun etterlyser flere tiltak på Nord-Møre og i Romsdalen.