Googles hovedkvarter Googleplex i California. Foto: Lee-Sean Huang/Wikimedia Commons (CC BY-SA 2.0)

Milliardbot for Google

EU gir Google en bot på 14,4 milliarder kroner for brudd på konkurranseregler.
Onsdag, 20 mars, 2019 - 13:47

Nyheten kom i en pressekonferanse med Margrethe Vestager, leder av EUs konkurransemyndighet, melder Dagens Næringsliv.

Boten gis fordi EU mener Google har misbrukt sin dominerende stilling i markedet, ved å ha for harde klausuler i sine kontrakter med andre nettsider. Dette er den tredje boten Google har mottatt fra EU, skriver Reuters.

Boten på 1,49 milliarder euro, omtrent 14,4 milliarder norske kroner, er derimot mindre enn fjorårets bot på 4,34 milliarder euro – nesten 42 milliarder norsk kroner. Den gangen ble Google også bøtelagt for å utestenge konkurrenter gjennom sitt operativsystem Android.

Emneord: